Update april (eindstand zaal)

Update over boete en punten in mindering

Als Dalto kijken we met trots terug op een bijzonder spannende zaalcompetitie voor veel teams. Daarnaast mogen we ook trots zijn op wat het Dalto S-team heeft gepresteerd, door wekelijks, af en toe of op verzoek een keer een wedstrijd te fluiten. Om niemand tekort te willen doen noemen we geen namen, maar weet dat jullie inzet enorm wordt gewaardeerd!

Wederom zijn er in de zaalperiode, weliswaar met hangen en wurgen, genoeg wedstrijden neutraal (dat zijn wedstrijden bij andere verenigingen) gefloten om voor volgend seizoen punten in mindering te voorkomen. Maar…. we zij er nog niet. Uiteindelijk hebben we als Dalto 54 wedstrijden tekort neutraal gefloten. Wat voor de zaalperiode resulteert in een boete van € 1.547,-. Zonder de fantastische inzet van het S-team was de boete echter veel hoger geweest!

Voor de tweede veldhelft zal het Dalto S-team er ook naar streven zoveel mogelijk neutraal te fluiten, om ook voor volgend veldseizoen minimaal de punten in mindering te voorkomen. Dat betekent onder andere dat wij ook weer een beroep zullen moeten gaan doen op de seniorenteams en de A-teams om wedstrijden op De Woerd te fluiten, zodat onze KNKV-scheidsrechters bij andere verenigingen kunnen fluiten.

Denk je als je dit leest, ik wil ook wel KNKV- scheidsrechter worden om mijn steentje bij te dragen aan deze geweldige club? Neem dan contact op met Robin (06 – 10 23 81 99) of met Ron (06 – 30 48  53 46).

Hieronder de eindstand voor de zaal. Binnenkort volgt de tussenstand voor de veldcompetitie, dan wordt ook weer het tellertje op de homepagina aangepast.

Eindstand april 2018


Hoe werkt het ook al weer?

De teller op de homepagina (niet zichtbaar op een mobiele telefoon) geeft aan hoeveel wedstrijden KNKV-scheidsrechters van Dalto nog moeten fluiten bij andere clubs. Waarom ‘moeten’? Dit heeft te maken met een regeling die het KNKV in overleg met de verenigingen heeft afgesproken. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten worden door een neutrale KNKV-scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter is een KNKV-scheidsrechter die niet lid is van de thuisclub of de gastclub.

Het is de intentie van het KNKV en de verenigingen dat iedere vereniging voldoende KNKV-scheidsrechters opleidt zodat er altijd voldoende scheidsrechters zijn om wedstrijden te fluiten.

De regeling berekent op basis van het aantal wedstrijden in het wedstrijdkorfbal die bij Dalto gespeeld worden hoeveel wedstrijden in het wedstrijdkorfbal wij buiten de eigen club moeten fluiten.

Dalto heeft zestien teams die wedstrijdkorfbal spelen. Voor het zaalseizoen 2017-2018 betekent dit dat Dalto KNKV-scheidsrechters 171 wedstrijden moeten fluiten. Op dit moment heeft Dalto nog niet voldoende KNKV-scheidsrechters om dit aantal wedstrijden gemakkelijk te halen. Scheidsrechter zijn is vrijwilligerswerk en zoals we allemaal weten is het best een uitdaging voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden.

Lukt het ons niet om 171 wedstrijden buiten de club te fluiten, dan moet Dalto een boete betalen aan het KNKV. Als we meer dan een bepaald aantal wedstijden niet fluiten krijgen de seniorenteams (behalve Dalto 1) bovenop de boete punten in mindering voor het volgende seizoen. Lukt het ons om 107 wedstrijden te fluiten, dan krijgen we het volgende seizoen geen punten in mindering, maar nog wel een boete per niet gefloten wedstrijd. Afgelopen seizoen hebben we € 3.391,50 betaald aan boetes en hebben we geen punten in mindering gekregen. Ondanks de boete was dat een mooi resultaat met dank aan iedereen die wedstrijden bij andere clubs fluit voor Dalto.

De teller geeft dus aan hoeveel wedstrijden we nog moeten fluiten om de boete te voorkomen (over de punten in mindering berichten we maandelijks). Op deze manier kan iedereen zien waar we als vereniging staan op arbitragevlak. Met als doel dat meer mensen zich aanmelden om KNKV-scheidsrechter te worden.

Het bestuur