Update Wie is de Dalto’er? 2

We delen graag de resultaten van de enquête 'Wie is de Dalto'er?'

We hebben jullie gevraagd een vragenlijst in te vullen met als themavraag: Wie is de Dalto’er? Maar wat willen we nu precies doen met de data uit deze enquête? En welke vervolgstappen zijn er te nemen? Hoe bepalen we nu wie de Dalto’er is? Veel vragen om te beantwoorden en daar heeft de werkgroep binnen de Technische Commissie nog wel enige tijd voor nodig. We kunnen in elk geval al een paar mooie highlights uit de enquête met jullie delen. In drie updates praten we jullie bij. In deze tweede update komen weer twee thema’s uit de enquête voorbij.

Financiering & zichtbaarheid


Onze contributietabel is compleet en realistisch. Het zou voor de spelers superleuk zijn als elk (jeugd)team een budget toegewezen zou krijgen waarmee ze een teamactiviteit kunnen organiseren. Daarnaast is Dalto goed zichtbaar in de omgeving, al verschilt het wel per periode. We kunnen zeker nog stappen nemen in de zichtbaarheid op bijvoorbeeld scholen en BSO’s. Misschien dat daar de verklaring ligt waarom jullie vinden dat er te weinig nieuwe leden bij komen. Dat alle leden bijdragen aan de successen van Dalto 1/2 is een split feeling, wat eigenlijk wel logisch is in een vereniging die zowel op het hoogste niveau als in de breedte actief is.

Leden & vrijwilligers

Misschien wel het allerleukste uit de enquête, onze vrijwilligers voelen zich erg gewaardeerd! Natuurlijk, alles kan beter, leuker en mooier, maar dit is een compliment naar iedereen. Er zijn naar jullie mening wel iets te weinig vrijwilligers. Om de jonge jeugd te stimuleren zich als vrijwilliger aan te melden zou een kleine financiële vergoeding wenselijk zijn, althans dat zou hen extra motiveren. Bij de volwassenen is dat niet aan de orde. Dalto voelt als een familie, dat dragen we als club uit naar iedereen die bij ons wil komen korfballen. Als laatste wil met name de jeugd wedstrijden live kunnen volgen, in zowel live beeld als de uitslagen/live scores. Misschien dat de technische kant van onze vereniging daar ideeën over heeft?

Werkgroep ‘Wie is de Dalto’er?’