Update mei

Update over de boete en punten in mindering

In onderstaand overzicht kun je zien hoe we er op dit moment voor staan. Hoe verwachten we het seizoen te eindigen?

Het S-team gaat proberen om de aankomende periode nog de nodige wedstrijden bij andere verenigingen te fluiten. Daardoor hopen we te kunnen eindigen met zes of zeven punten in mindering voor volgend veldseizoen en een boete van +/- € 2.500,00. Dat betekent voor veldseizoen 2018/2019 twee punten in mindering voor Dalto 2 (in het gunstigste geval één punt in mindering) en één punt in mindering voor Dalto 3, 4, 5, 6 én 7.

Hieronder een update hoe we ervoor staan, rond 20 mei volgt de volgende.

Tussenstand mei 2018


Hoe werkt het ook al weer?

De teller op de homepagina (niet zichtbaar op een mobiele telefoon) geeft aan hoeveel wedstrijden KNKV-scheidsrechters van Dalto nog moeten fluiten bij andere clubs. Waarom ‘moeten’? Dit heeft te maken met een regeling die het KNKV in overleg met de verenigingen heeft afgesproken. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten worden door een neutrale KNKV-scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter is een KNKV-scheidsrechter die niet lid is van de thuisclub of de gastclub.

Het is de intentie van het KNKV en de verenigingen dat iedere vereniging voldoende KNKV-scheidsrechters opleidt zodat er altijd voldoende scheidsrechters zijn om wedstrijden te fluiten.

De regeling berekent op basis van het aantal wedstrijden in het wedstrijdkorfbal die bij Dalto gespeeld worden hoeveel wedstrijden in het wedstrijdkorfbal wij buiten de eigen club moeten fluiten.

Dalto heeft zestien teams die wedstrijdkorfbal spelen. Voor het veldseizoen 2017-2018 betekent dit dat Dalto KNKV-scheidsrechters 159 wedstrijden moeten fluiten. Op dit moment heeft Dalto nog niet voldoende KNKV-scheidsrechters om dit aantal wedstrijden gemakkelijk te halen. Scheidsrechter zijn is vrijwilligerswerk en zoals we allemaal weten is het best een uitdaging voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden.

Lukt het ons niet om 159 wedstrijden buiten de club te fluiten, dan moet Dalto een boete betalen aan het KNKV. Als we meer dan een bepaald aantal wedstrijden niet fluiten krijgen de seniorenteams (behalve Dalto 1) bovenop de boete punten in mindering voor het volgende seizoen. Lukt het ons om 100 wedstrijden te fluiten, dan krijgen we het volgende seizoen geen punten in mindering, maar nog wel een boete per niet gefloten wedstrijd. Afgelopen seizoen hebben we € 3.391,50 betaald aan boetes en hebben we geen punten in mindering gekregen. Ondanks de boete was dat een mooi resultaat met dank aan iedereen die wedstrijden bij andere clubs fluit voor Dalto.

De teller geeft dus aan hoeveel wedstrijden we nog moeten fluiten om de boete te voorkomen (over de punten in mindering berichten we maandelijks). Op deze manier kan iedereen zien waar we als vereniging staan op arbitragevlak. Met als doel dat meer mensen zich aanmelden om KNKV-scheidsrechter te worden.

Het bestuur