Update PiM

Dalto S-team is goed bezig!

Het Dalto S-team is dit eerste veldseizoen goed bezig en heeft inmiddels al 49 wedstrijden bij andere verenigingen gefloten en beoordeeld. Daarmee zitten we op de goede lijn om punten in mindering voor seizoen 2020/2021 te voorkomen (voor het veldseizoen). Dat komt doordat iedereen zijn steentje bijdraagt: sommigen fluiten en beoordelen elke week, anderen kiezen ervoor om te fluiten wanneer het hen goed uitkomt. Maar op deze manier zet het S-team samen een goede prestatie neer.

Hieronder zie je de tussenstand op dit moment. Geen idee waar dit over gaat? Lees onder dit bericht de toelichting van het bestuur.

Tussenstand per 26 oktober 2019


Het tellertje op de homepagina, hoe zat het ook alweer?

De teller geeft aan hoeveel wedstrijden KNKV-scheidsrechters van Dalto nog moeten fluiten bij andere clubs. Waarom ‘moeten’? Dit heeft te maken met een regeling die het KNKV in overleg met de verenigingen heeft afgesproken. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten worden door een neutrale KNKV-scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter is een KNKV-scheidsrechter die niet lid is van de thuisclub of de gastclub.

Wat betekent dit voor Dalto?
Dalto heeft twaalf teams die wedstrijdkorfbal spelen. Op basis van het aantal thuiswedstrijden dat die teams spelen, berekent de regeling hoeveel wedstrijden in het wedstrijdkorfbal wij buiten de eigen club moeten fluiten.

Voor het veldseizoen 2019/2020 betekent dit dat Dalto KNKV-scheidsrechters 135 wedstrijden moeten fluiten. Op dit moment heeft Dalto nog niet voldoende KNKV-scheidsrechters om dit aantal wedstrijden gemakkelijk te halen. Scheidsrechter zijn is vrijwilligerswerk en zoals we allemaal weten is het best een uitdaging voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden.

Lukt het ons niet om 135 wedstrijden buiten de club te fluiten, dan moet Dalto een extra bijdrage betalen aan het KNKV. Als we meer dan een bepaald aantal wedstijden niet fluiten krijgen de seniorenteams (behalve Dalto 1) bovenop de extra financiële bijdrage punten in mindering voor het volgende seizoen. Lukt het ons om 85 wedstrijden te fluiten, dan krijgen we het volgende seizoen geen punten in mindering, maar moeten wij nog wel een extra financiële bijdrage per niet gefloten wedstrijd betalen. Afgelopen seizoen bedroeg de extra financiële bijdrage € 2.320,- en hebben we geen punten in mindering gekregen. Ondanks het forse bedrag was dat een mooi resultaat met dank aan iedereen die wedstrijden bij andere clubs fluit voor Dalto.

Het tellertje
De teller (alleen zichtbaar op een pc/laptop/tablet) geeft aan hoeveel wedstrijden we nog moeten fluiten om geen extra financiële bijdrage te hoeven betalen (over de punten in mindering berichten we apart). Op deze manier kan iedereen zien waar we als vereniging staan op arbitragevlak. En dat het voor ons dus heel belangrijk is dat meer mensen zich aanmelden om KNKV-scheidsrechter te worden.

Het bestuur wenst alle Dalto-scheidsrechters en de leden van de Arbitragecommissie een sportief ‘fluit’seizoen toe.

Het bestuur