Update uit de TC

In deze vreemde en verdrietige tijd waarin we keihard geconfronteerd worden met onze kwetsbaarheid als mensen, toch een positief bericht vanuit de Dalto TC over de selectie van Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Met voor Dalto 1 maar één nederlaag in het zaalseizoen, één in het veldseizoen en het zaalkampioenschap voor Dalto 2, was afgelopen seizoen vanuit sportief perspectief buitengewoon succesvol. Ook qua teamgeest, strijdlust en samenwerking verliep afgelopen jaar uitstekend.

De nieuwe staf heeft daarin een uitmuntende rol gespeeld. Het drietal Barry Schep, Jesper Oele en Ruud van de Hoef is een goede match met de Daltoselectie. Samen met de verzorgers en de teammanagers hebben zij niet alleen de spelers naar een hoger niveau gebracht, maar hun energie verspreidt zich door de vereniging heen.

Trainersstaf Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Ook de komst van een aantal nieuwe spelers zoals Lotte van Montfort (van DSC), Nienke Hoogeveen (van Meervogels) en Robin van der Vliet (last minute van Tempo) heeft de selectie een nieuwe impuls gegeven, naast een uitbreiding van faciliteiten en randvoorwaarden.

Vanuit de TC: “We hebben dit jaar het hele team zien groeien, de spelers hebben individueel stappen gemaakt en als team zijn ze boven zichzelf uit gestegen, ook de meer ervaren spelers, niemand uitgezonderd. En we zijn blij met de bredere mogelijkheden waarmee we topkorfbal mogelijk kunnen maken. Tegelijk tekenen we daarbij aan dat we er nog lang niet zijn. We zijn goed op weg en daar zijn we met z’n allen tevreden over”.

Daarbovenop kreeg Maarten Groot Hulze een mooi afscheid in de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. Dat het seizoen kort daarna totaal onverwacht bruut afgebroken zou worden door het COVID-19 virus was een hard gelag. Natuurlijk staat het niet in verhouding tot het lijden dat het virus veroorzaakt, maar het abrupte eind van het seizoen viel de selectie, staf en alle betrokken Dalto’ers zwaar.

Afgelopen jaar hebben we met Barry, Jesper en Ruud de gezamenlijke intentie uitgesproken om dit avontuur voor drie jaar aan te gaan en na afgelopen seizoen kunnen we melden dat we vanuit alle partijen voor de volle 100% doorgaan. Daar zijn we als TC van Dalto/Klaverblad Verzekeringen ontzettend blij mee. Op welke manier dat zal zijn, zullen we hopelijk binnenkort horen. We volgen net als iedereen met spanning de ontwikkelingen van het virus en wachten de beslissing van het KNKV af over de afwikkeling van het zaalseizoen. Dat we goede papieren hadden voor het kampioenschap in de hoofdklasse staat als een paal boven water.

Namens de TC van Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Paul van de Griendt

PS. Het is mooi om te zien dat we met z’n allen tijdens deze beperking van sociale contacten, waardoor we niet kunnen korfballen, toch de vereniging op creatieve wijze leven inblazen, getuige de www.daltolympics.nl, hulde, fantastisch initiatief!