Vechtlust van Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 wordt beloond

Het is 19 september en dat betekent wedstrijd nummer 3 tegen DOS’46. Na nipt verloren te hebben van DVO waren we extra gebrand om te winnen tegen DOS’46, die tot nu toe op nummer 1 staat. Perfect korfbalweer zorgde voor een goede stemming bij alle spelers en coaches. Eerst nog even poseren voor de teamfoto en daarna begonnen we aan de wedstrijdvoorbereiding. Alle aandachtspunten werden nog een keer goed doorgenomen in de bespreking en toen stond iedereen op scherp en klaar om de punten in Driebergen te houden. 

Nadat we de eerste aanval flink verprutsten door een pass fout onderschepte onze verdediging gelukkig snel de bal en konden we weer opnieuw beginnen. Door de goede verdedigende druk van DOS’46 was het voor onze aanval steeds lastig om tot scoren te komen. Gelukkig stond onze verdediging als een huis waardoor we wel genoeg kansen kregen en we steeds beter in de wedstrijd kwamen. 

Na een tijdje werd het toch ook voor de verdediging lastig en kwamen we op een achterstand van 0-2. Ook het andere vak moest even wennen aan de verdedigende druk van DOS’46 waardoor er een paar pass fouten kwamen. Gelukkig hadden we hierop getraind en wisten we hoe we hiermee om moesten gaan. Na een moeizaam begin kwamen we door een mooie vrije bal van Kjell en een afstandsschot weer op een gelijke stand. Beide teams hadden moeite om tot scoren te komen door de verdedigende druk van de andere partij. Dit zorgde voor een ruststand met weinig doelpunten, namelijk 6-4. 

In de rustbespreking kregen we te horen dat we verdedigend goed bezig waren. Justin had de beste heer van DOS’46 in zijn broekzak, waardoor we dat vak onder controle hadden. Aanvallend moesten we slim om blijven gaan met de druk die DOS’46 gaf en met evenveel energie spelen als we deden in de eerste helft. 

Het begin van de tweede helft verliep nog stroever dan de eerste helft maar na het afstandsschot van Fleur kwamen beide teams los. We liepen gelijk op tot een stand van 12-12 met nog 3,5 minuut te gaan. Het werd 13-13 en in de laatste minuut gaf Kjell een mooie ‘pass’ (een schot onder de korf door….) op Twan die hij knap met één hand af maakte. Dit zorgde voor een eindstand van 14-13.

Dit was niet onze beste wedstrijd maar we hebben de punten gelukkig in Driebergen kunnen houden. Het publiek is inmiddels gewend aan onze spannende wedstrijden.

Jammer genoeg is onze wedstrijd tegen Oranje-Wit A1 afgelast door Corona-gevallen bij Oranje-Wit. We hopen jullie langs de lijnen te zien op 10 oktober bij onze wedstrijd tegen AVO A1. 

Anne en Ellen

Foto’s: Carel sr