Verkiezing Sportploeg van het Jaar – De winnaar is . . .

Vrijdagavond 1 februari mochten wij als A1 van vorig jaar met onze nominatie van ‘sportploeg van het jaar’ naar het sportgala in Leersum. Dat ging precies zoals verwacht: Jeremie was een uur voor het gala nog zijn colbert kwijt, Joran dacht dat witte Adidas-sokken goed bij een maatpak zouden passen en Thijs had het pak aan van een man die 20 centimeter langer is dan hij. Bij de dames leek alles wel op rolletjes te lopen, dus dan ben je toch blij dat je een gemengde sport doet.

Eenmaal aangekomen mochten wij genieten van een avond vol sportfanaten die een voor een aan ons voorgesteld werden. Door alle categorieën en individuele verhalen was het een lange avond, maar wel een waarin we hebben gemerkt dat we toch een erg diverse sportcultuur hebben in de Utrechtse Heuvelrug.

Er kwamen sporten voorbij waarvan we blij waren dat er foto’s bij stonden ter verduidelijking en er kwamen talenten voorbij die met hun inzet en toewijding wat mij betreft nog wel een hoger podium verdienen. En toen kwamen wij.

Na alle grootse verhalen over extreme trainingsuren en internationale kampioenschappen liepen wij met onze (blijkbaar schamele) drie keer trainen in de week en een tweede plaats in de finale heel voorzichtig naar het podium.De andere genomineerden waren Shinty jong dames 1 en het Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team (UHTT).

Met het felle licht in onze ogen werd bekend gemaakt dat Shinty jong dames 1 de sportploeg van het jaar is. Ondanks dat we niet in de prijzen gevallen zijn, hebben we wel weer een mooi beeld gekregen van de verschillende sportmannen en -vrouwen op de Utrechtse Heuvelrug. Bij dezen willen we dus Shinty jong dames 1 van harte feliciteren en hopen we wel dat er nog een team van Dalto komende jaren een prijs kan ophalen in Leersum.

Joost

Sportgala Dalto A1

Sportgala Dalto A1

Sportgala Dalto A1

Foto’s Cees Anbeek


18 januari 2019

Zaalfinalist Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Dalto/Jumbo Verberne A1 werd tweede van Nederland. Foto Marco Spelten. Klik voor vergroting.

Er kon gestemd worden op de diverse onderdelen voor de Sportprijzen 2018.

Er zijn zes categorieën:
• Sportvrouw
• Sportman
• Sportploeg
• Sporttalent
• Sportvereniging
• Sportiefste basisschool

Bij de categorie Sportploeg is onze A1 genomineerd.
> Breng je stem uit op sportprijzen2018.

De winnaars worden op vrijdag 1 februari 2019 bekend gemaakt, tijdens het Sportgala dat wordt gehouden in De Binder in Leersum. Er kan per laptop / pc / smartphone / tablet éénmaal worden gestemd. Je kunt dus meerdere keren stemmen, maar slechts éénmaal per apparaat.

Vrijdagavond 18 januari is de nominatie voor sportploeg van 2018 aan de A1 uitgereikt in Hoenderdaal door Geert Nijenmanting. Een deel van de A1 van vorig seizoen was aanwezig.

Nominatie Sportgala Dalto A1

Klik voor een vergroting

Nominatie Sportgala Dalto A1