Verslag en foto’s 1e veldhelft Dalto/ALP Flex B1

Dalto/ALP Flex B1 - Vriendenschaar B1

Op zaterdag 13 oktober speelde Dalto/A.L.P. Flex B1 thuis tegen Vriendenschaar. Uitslag 19-15.

Eerste wedstrijd van het seizoen, SKF B1. SKF draaide vorig jaar niet zo lekker in de hoofdklasse dus op papier zouden de twee punten mee naar Driebergen genomen moeten worden. Maar al snel bleek dat als we die twee wilden hebben, we er vol voor moesten gaan. De scherpte  en felheid miste. We gingen de rust in met een stand van 12-6. Na rust kwamen we beter het veld op en kwamen we terug tot gelijk spel. Helaas konden we de flow niet voortzetten en gingen de punten naar SKF. Het seizoen begonnen met een verlies, persoonlijk baalde ik hier wel van toch ging de focus gelijk naar DSC B1. Het was wel duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar aan vertrouwen ontbrak het ons niet. Dat vertrouwen gaven de trainers ons zeker! We gingen gelijk op met DSC en het was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Toch keken we wel tegen een achterstand aan, maar we bleven gaan en gingen rusten met 5-8. Na rust ging de wedstrijd weer verder zoals we de eerste helft waren geëindigd. We bleven aankijken tegen die achterstand en verloren de wedstrijd met 15-17.

Twee wedstrijden gespeeld en twee wedstrijden verloren, niet waar we op hoopten. Ondanks het slechte begin hadden we veel stappen gemaakt en veel geleerd. We werden meer een team en focusten ons op Wageningen B1 uit.

Verdedigend speelden we zeer sterk, helaas liep het aanvallend een beetje stroef, maar ondanks dat liepen we uit tegen Wageningen. We keken voor het eerst in het seizoen aan tegen een voorsprong met rust 8-2. Tijdens de rust kregen we nog even tips van de coaches en we gingen vol zelfvertrouwen de tweede helft in. Misschien wel met iets te veel zelfvertrouwen, want al gauw was duidelijk dat we niet meer helemaal scherp waren. Wageningen kwam terug en ook de spanning was weer terug. Die spanning bleef de hele wedstrijd tot in de laatste minuut. Maar door de wedstrijd slim uit te spelen wisten we onze eerste punten van het seizoen te pakken. We wonnen met 11-12. Duidelijk was dat dit niet genoeg goals waren, een puntje van verbetering. Weer maakten we stappen en dat was ook nodig want DVO was onze volgende tegenstander. DVO stond ongeslagen bovenaan, het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden. DVO-Dalto, bijna altijd een wedstrijd met spektakel maar helaas was het alleen spectaculair voor DVO. Al snel was duidelijk dat DVO een maatje te groot was voor ons. We lieten onze koppen hangen en keken al snel tegen een grote achterstand aan. We gingen rusten met een 12-5 achterstand. Helaas konden we na rust niet veel veranderen en verloren we de wedstrijd met 25-11.

We stonden onderaan samen met Sporting Delta, Wageningen en Oranje Wit. Onze volgende wedstrijd was tegen Oranje Wit, het was dus belangrijk dat we punten mee gingen nemen om los te komen uit de onderste laag. De wedstrijd ging meteen gelijk op, Oranje Wit had twee goeie heertjes waarvan het vooral moest komen. Ondanks dat we dit al wisten, hadden we toch moeite om die heertjes te stoppen. We gingen met 11-9 de rust in. Een kleine achterstand, als we er met z’n allen voor bleven gaan en scherp bleven, konden we punten mee naar huis nemen. In de tweede helft kwamen we steeds dichterbij, we konden de overwinning bijna ruiken! Met een heerlijke doorloopbal van Rowin kwamen we in de laatste twee minuten op een gelijke stand. Na een zenuwslopende aanval van het vak van Ellen waarin alles (helaas) net niet binnen viel, had Oranje Wit nog tijd voor één aanval. En dat was me er een. In de laatste paar seconden kregen we een stip TEGEN!!! 18-18, zouden we dan toch zonder punten naar huis gaan? Maar nee, het was ons gegund. Oranje Wit miste de stip en de scheids floot af. Een wedstrijd om trots op te zijn en natuurlijk 1 punt mee naar huis!

Volgende wedstrijd: Vriendenschaar. Winnen en we zouden op kunnen schuiven naar PLAATS 5: we konden dit. Op de trainingen tactieken besproken en geleerd hoe we dit het best aan konden pakken. Zaterdag was het dan zover: Dalto vs Vriendenschaar. 1e aanval bam goal. Melle met een korte kans. De toon was gezet. Deze voorsprong hielden we alleen niet vast tot rust. Met een stand van 11-12 gingen we de rust in. Kleine achterstand. Dit konden we makkelijk goedmaken. Er was een lange heer bij de Vriendenschaar die maar bleef scoren. De opdracht was duidelijk: die moest uitgeschakeld worden. Nou ik kan u vertellen, dat is aardig gelukt. Ook moesten we volhouden. Ja het was warm maar we konden dit. Met alle vertrouwen liepen we die kleedkamer uit en na een paar minuten spelen kwamen we gelijk en daarna zelfs op voorsprong! Sommige aanvallen liepen wat moeilijk maar we kwamen er wel! We behielden onze voorsprong en met een stand van 19-15, floot de scheids af.

Met een overwinning en een mooie wedstrijd op zak konden we door naar Sporting Delta. Ze stonden helemaal onderaan, maar deze wedstrijden zijn juist het moeilijkst. Nou dat bleek. In de eerste paar minuten was er niks aan de hand. We speelden lekker en waren fel. Maar ik denk na een minuut of vijf sloeg het om. Het spel liep niet lekker en er vielen geen goals meer. We lieten ons meeslepen in het spel van Sporting Delta. Met een ruststand van 4-5 was er genoeg dat verbeterd moest worden. Nou heel veel beter werd het niet maar met een uitslag van 7-13, hebben we het toch beter gedaan dan in de eerste helft!

Dan de laatste wedstrijd, SKF. Eerste wedstrijd van verloren, maar we wisten, deze konden we pakken. Ondanks de wedstrijd van vorige week zat iedereen lekker in zijn vel en vol goede moed dat we SKF gingen pakken. Nou dat begon goed. We speelden lekker met elkaar, creëerden kansen en gaven elkaar het vertrouwen! Na een paar mooie goals van Ellen en Joni, ging ook Simon zich met de score bemoeien en gingen we met een prima 9-3 de rust in. Nou de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten en deze flow vasthouden. In de tweede helft lieten we SKF meer spelen en we zwakten wat af. Ondanks dat bleven de punten in Driebergen. Met een uitslag van 14-10 kijken we terug op een wedstrijd waar we best trots op mogen zijn!

Onze stijgende lijn is te zien en na een veldseizoen met mooie wedstrijden maken we ons nu klaar voor ons zaalseizoen. We beginnen dit seizoen met een uitwedstrijd tegen ZKV, maar op 24 november om 12:10 uur zien we u graag voor onze eerste thuiswedstrijd tegen KZ!

Ivo en Fenna

Dalto/ALP Flex B1, stand na 1e veldhelft

Foto’s Dalto/A.L.P. Flex B1 – Vriendenschaar

Foto’s Dalto/A.L.P. Flex B1 – SKF B1