Goede seizoenstart Dalto/Klaverblad Verzekeringen 7

Verslag van het gezelligste team van Dalto

Na een geslaagd seizoen 2021/2022 met promotie naar de 3e klasse op het veld én de zaal (met een beetje hulp van de KNKV) staan alle seinen op groen om er nog een top seizoen van te maken. En dat seizoen begon traditioneel met het befaamde Dalto 7 teamweekend.

Teamweekend & oefenwedstrijden
We hadden dit jaar Friesland ingeruild voor het altijd prachtige Flevoland. In Zeewolde was ons penthouse met dakterras (boven de snackbar) de ideale plek om alle plannen te smeden voor een minstens zo sterk seizoen als het jaar ervoor. Naast de teambuildingactiviteiten, pubquiz, bootje varen en het etentje was er ook ruimte voor serieuze zaken. Zo hebben we met elkaar de doelen gesteld voor dit seizoen en hadden Jan en Alex bewust de oefenwedstrijd van dat weekend tegen Synergo 3 niet afgezegd.

Vanaf onze prachtige vakantie-accommodatie vertrokken wij met goede moed en kleine oogjes richting Utrecht voor de eerste officieuze wedstrijd van het seizoen. Een op papier gelijkwaardige tegenstander dus voor ons een mooie krachtmeting om te kijken waar we stonden. Op het zachte en zware veld van Synergo werd het 13-13 en dat was een redelijke uitslag gezien het spelbeeld, vooral een goede tweede helft bezorgde ons het punt en daar waren we, gezien onze staat na de avond ervoor, best tevreden mee.

Terug in Zeewolde een heerlijke herstelmaaltijd gegeten, met dank aan de dames. Op de zondag nog even de wateren van Harderwijk en omgeving onveilig gemaakt en het weekend afgesloten met een etentje. Totaal overdressed met z’n allen in een tapasrestaurant, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een geslaagd weekend.

Back to reality. De week erna hard getraind op conditie, het was nodig. Met een fitte ploeg werkten we toe naar de tweede en laatste oefenwedstrijd voor de competitie echt van start ging. Wederom uit, in Tiel tegen het derde team van Tiel ´72. Een tegenstander die we ook in de competitie tegen gaan komen. Op de hete zaterdag kwamen we niet verder dan een 17-14 nederlaag. Met een 13-8 ruststand konden we net als de week er voor terugkijken op een goede tweede helft.

TeamTV
Sinds dit seizoen maken we ook gebruik van de technieken van TeamTV. Dit leert ons veel en geeft inzicht in belangrijke statistieken van onze vakken maar ook op persoonlijk vlak. Het leerde ons bijvoorbeeld dat ik (Dennis) een duizelingwekkend schotpercentage van 0% schoot met 14 schoten, dat Djerrin 100% percentage schoot (3 schoten/3 goals), dat Douwe in zijn eerste wedstrijd in maanden er ook weer gewoon 3 in schoot in 40 minuten en dat alle doelpunten mooi verdeeld waren over de spelers. Een fijne toevoeging en ook speciale dank naar Jan voor het wekelijks invullen en analyseren van de wedstrijden!!

Eerste competitiewedstrijd
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver; de eerste grote competitiedag! Al vroeg in de ochtend trapten onze pupillen af, dus toen we om 10.00 uur verzamelden waren de velden al goed gevuld met enthousiaste Dalto’ers. Beter begin van de dag kon niet.

Eenmaal in Houten, maakten we ons op voor de wedstrijd. Na promotie vorig jaar is het altijd lastig om het niveau van je tegenstander in te schatten, vandaar dat we met onbevangen strijdlust het veld in stapten. We hadden die week veel getraind op dynamisch spelen en met de goedgevulde bank die het 7de tegenwoordig rijk is (7 dames, 6 heren) was de opdracht dan ook om alles te geven.

Het eerste doelpunt was voor Victum, maar na een korte fase waarin het gelijk op ging trokken we de voorsprong aan het einde van de eerste helft naar 4-10. Het voelde als een gewonnen wedstrijd; de ontlading bij iedere onderschepping, blok of doelpunt. Alle acht de spelers waren aan het strijden en dat maakte dat we “gewoon een facking goeie eerste helft” hadden neergezet, aldus Jan. Zaak was nu natuurlijk om dit niveau vast te houden, en de voorsprong te vergroten. Verslappen lag op de loer, maar was onnodig.

Helaas kent onze coach ons goed, want we maakten het onszelf weer overbodig moeilijk. Buiten het eerste deel van de tweede helft, werd er onrustig en slordig gespeeld. Dit zorgde passfouten, moeilijk lopende aanvallen en onnodige fouten in de verdediging. Dat we het zelfs nog voor elkaar kregen om Victum terug te komen tot twee verschil (eindstand 12-14), zegt genoeg over waar nog aan gewerkt kan worden. Gelukkig maar, want het zou saai zijn als je alles al kan aan het begin van het seizoen :)

Desalniettemin was de opluchting groot, want… de punten gingen gewoon mee naar Driebergen. Aankomende zaterdag mogen we tegen Synergo thuis. Zien we u om 14.45 uur op het veld?

Namens het gezelligste team van Dalto,

Floor & Dennis

Foto’s: Carel sr