Verslag Dalto/BNApp.nl A3

Mooi jaar voor Dalto A3

Met een aantal versterkingen ten opzichte van het voorgaande jaar stond er aan het begin van het jaar een sterke A3 op het veld. Desondanks verliep de eerste veldhelft erg moeizaam. In de eerste zeven wedstrijden liet de A3 al zeven punten liggen waardoor een eventueel kampioenschap op het veld al snel uit zicht leek.

Met twee overwinningen op rij, waaronder tegen de toenmalige koploper Woudenberg A1, ging de A3 echter met vertrouwen het zaalseizoen tegemoet. Dit vertrouwen werd helaas snel tenietgedaan door de nederlaag tegen Victum A2 tijdens de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. De A3 wist echter haar rug te rechten en morste gedurende de rest van het zaalseizoen slechts één punt. Dit betekende dat de A3 begin maart haar zaalkampioenschap in de 2e klasse kon vieren!

Begin april zette de A3 haar goede reeks uit de zaal direct voort op het veld. Er werd gewonnen van Reehorst’45 A1. Moeizaam en stroef? Jazeker, maar dat mag allemaal! De week daarop wachtte ons namelijk de kraker tegen Antilopen A1 (in de zaal nog tegenstander van onze A2). Na de eerste ontmoeting in Leusden konden we goed begrijpen dat ze in de zaal een klasse hoger speelden. In een, van onze kant, kansloze wedstrijd werden we er namelijk met 22-12 afgeschoten. Op de Woerd was er echter geen sprake meer van een dergelijk niveauverschil. Sterker nog, vanaf minuut één was de A3 de betere partij. Helaas wist Antilopen, na praktisch gezien de hele wedstrijd achter te hebben gestaan, in de laatste minuten de winst te pakken: 15-16. Ondanks de nederlaag laat deze wedstrijd wel zien dat de A3 dit jaar grote stappen heeft gemaakt!

Na een gelijkspel tegen Dindoa A2 en twee overwinningen tegen Nova A1 en SKF A2 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Woudenberg A1 op het programma. Woudenberg moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Wij konden Antilopen slechts een handje helpen bij het binnenhalen van het kampioenschap. Vanaf de eerste minuut was de A3 feller in de duels, slimmer in het spel en zuiverder in de afronding. We waren simpelweg beter! Dit resulteerde in een verdiende 12-6 ruststand. Woudenberg startte nog met vertrouwen aan de tweede helft, maar al gauw zagen ook zij in dat de A3 deze wedstrijd niet meer ging verliezen. De tegenstander was gebroken en de A3 liep eenvoudig uit naar een 25-12 overwinning. Kers op de kampioenstaart van een geslaagd jaar!

Rest ons volgende week nog de uitwedstrijd tegen MIA A1. Dan kunnen we nog één keer laten zien dat we echt vooruit zijn gegaan dit jaar!

Patrick