Verslag Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 – KZ/Thermo4U A1

Het was wederom een zonnige zaterdagmiddag waar Dalto A1 in Driebergen speelde tegen KZ. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zouden we in de top 3 staan. Dus KZ kwam extra gemotiveerd richting Driebergen.

De wedstrijd begon om 12.30 uur. In de eerste aanval stonden: Thijs v.G, Kris, Lotte en Manoek. In de verdediging begonnen Thijs R, Twan, Mirte en Fleur. We speelden deze wedstrijd helaas zonder Linde, die voor haar stage een weekend weg was.

We begonnen goed aan de wedstrijd waarbij Kris na 44 seconden al tekende voor de 1-0. KZ kwam direct met het antwoord en scoorde, binnen één minuut was het al 1-1. Daarna hadden wij als Dalto en KZ tijd nodig om er een beetje in te komen. Waarbij KZ als eerste de 1-2 scoorde en met een doelpunt van Thijs R. werd het nog geen 20 seconden later 2-2. Vervolgens ging KZ scoren en liepen zij uit naar een 3-6 voorsprong. Het bleef lastig voor ons om een antwoord te vinden op het spel van KZ. Na dertien minuten speeltijd was de stand 6-9.  Toen werd het voor KZ ook lastig, door goed verdedigend werk van Dalto. En in deze periode was KZ minder zuiver. Ook het aanvalsvak van Dalto lukte het maar niet om de korf te vinden, waardoor er een doelpuntloze periode was van dertien minuten. Een paar minuten voor rust konden beide ploegen nog scoren en gingen we met 7-10 achterstand de rust in.

Beide partijen kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en dit resulteerde weer in twee doelpunten in de eerste minuut, één voor KZ en één voor Dalto, 8-11. Het aanvallen werd wat moeizamer bij Dalto en KZ bleef scoren met vooral afstandsschoten. KZ liep daardoor al snel uit naar 9-14. Door wat wisselingen in de vakken toe te passen probeerde Dalto nog wel om aanvallend een verandering teweeg te brengen. Met Carel en Anne uit de A2, die gelijk haar goaltje meepikte. En Justin kwam erin voor Twan, waarbij Justin het lastig vond om niet uit te glijden (waar waren je eigen schoenen Justin? 😉 Het lukte nog wel om mooie doelpunten te scoren maar ook KZ bleef scoren en het lukte ons niet om het verschil kleiner te maken. Met een eindstand van 15-23 werd de wedstrijd afgesloten.

Hierdoor staan we in plaats van in de top 3 op de zesde plek. Volgende week spelen we ook weer thuis, tegen TOP A1 om 14.30 uur. Dat wordt een spannende wedstrijd waarbij wij gaan laten zien dat we bij de “top” horen. Dus kom ons allemaal aanmoedigen zaterdag!

Fleur