Verslag Dalto/Klaverblad Verzekeringen A5 – MIA A2

Dalto A5 - MIA A2

Eerste wedstrijd van Dalto A5 en het weer had er zin in. Heerlijk dat najaar…

Maar nu de wedstrijd. Het begon allemaal nog wat moeizaam, de spelers moesten elkaar nog een beetje vinden. Maar al vrij snel bleek dat op het verdedigende vlak er vrij weinig te vrezen was van MIA dat heel plichtsgetrouw eerst een afvang en een aangeef neer wou zetten voordat het aan aanvallen ging denken.

Gelukkig was de opdracht om achter te verdedigen en het MIA dus de grootst mogelijke moeite kostte met het opzetten van de aanvallen, we kregen dus ook slechts vier doelpunten tegen in de eerste helft. Helaas scoorden wij zelf nog niet echt lekker mee waardoor wij bij rust tegen een 3-4 achterstand aankeken.

Hup, de kleedkamer in en even bespreken. Ik heb de spelers verteld heel erg blij te zijn met ons verdedigende spel, want vier doelpunten tegen is in mijn boek helemaal prima. Maar aanvallend moesten we wat makkelijker gaan doen. We hadden de neiging om veel te veel moeilijke schoten te pakken waardoor we weinig rendement hadden. Opdracht voor de 2e helft: verdedigend volhouden en aanvallend rustig naar de goeie kansen zoeken.

En zo geschiede. Verdedigend hielden we ons spelletje vast waardoor MIA in totaal slechts acht keer heeft weten te scoren, vier in de eerste en vier in de tweede helft. Prima. Aanvallend ging het ook steeds beter, de kansen waren beter en de rebound was zo goed als altijd voor ons. Hierdoor kregen we de flow een beetje te pakken en kwamen de doelpunten veel gemakkelijker dan in de eerste helft.

Het eindresultaat: 11-8 en twee punten in Driebergen.

Jan Rodenburg