Verslag en foto’s Dalto/Paul Brink Advies 5

Tweede puntenverlies voor Dalto 5

Na de nederlaag tegen Antilopen 3 in de openingswedstrijd van het seizoen had Dalto 5 haar zaken aardig op de rit. Er werd vijfmaal op rij gewonnen waardoor Dalto beslag legde op de derde plaats.

De uitwedstrijden tegen TZ 3 en ODIK 3 werden moeizaam gewonnen. Tegen TZ werd de overwinning in de laatste minuten veiliggesteld (eindstand: 10-13), tegen ODIK werd een achterstand van drie punten met rust in de tweede helft omgedraaid (eindstand: 13-14).

Teamfoto Dalto/Paul Brink Advies 5

De thuiswedstrijd tegen EKVA 3 was, in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Wageningen 5 (eindstand: 7-16), een wedstrijd met alles erop en eraan. Voor de wedstrijd werd Dalto 5 verrast door sponsoren Paul en Brigitte Brink die voor alle spelers een klein welkomstpresentje hadden. Daarna konden zij langs de lijn aanschuiven voor een enerverende wedstrijd. In de eerste helft vielen de goals aan beide kanten heel makkelijk wat resulteerde in een 16-13 ruststand. In de tweede helft werd het korfballend een stuk minder, qua strijd werd het er echter niet minder om. Beide ploegen probeerden elkaar vooral fysiek te bestrijden en zochten met regelmaat de grens van de scheidsrechter op. Aan de zijde van Dalto werd deze grens, allicht dubieus, overschreden, wat resulteerde in twee gele kaarten voor Dalto. Desondanks wist Dalto het scoreverschil in de tweede helft nog iets te vergroten (eindstand: 22-18).

Afgelopen zaterdag reisde koploper Dindoa 4 af naar Driebergen. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de strijd bovenin de poule. Beide ploegen waren in de eerste twintig minuten erg aan elkaar gewaagd. Tot de 7-6 had Dalto steeds het initiatief, maar een doelpuntloze periode aan de kant van Dalto leidde een 7-11 voorsprong van Dindoa in. Dalto wist het gat te verkleinen naar twee, maar vlak voor rust werd de ruststand door Dindoa bepaald op 9-12.

In de tweede helft hing Dalto lang aan het elastiek. Het lukte echter geen enkele keer om het verschil weer op twee te brengen. Tien minuten voor tijd wist Dindoa het verzet van Dalto te breken waardoor de uitslag nog wat opliep (eindstand: 16-23).

Dalto 5 heeft de derde plaats nog steeds in bezit. Volgende week wacht weer een mooie wedstrijd wanneer Antilopen 3, nummer twee in de poule, op bezoek komt. Een mooie kans om revanche te nemen voor de nederlaag in de eerste speelronde. Hopelijk kunnen we dan weer een stapje maken op de ranglijst!

Patrick

Dalto/Paul Brink Advies 5 - Dindoa 4

Paul Brink Advies