Verslag Dalto/Paul Brink Advies 5

Dalto 5 verlaat de laatste plek en pakt eerste punten

Voor de trouwe supporters van Dalto 5 was het afgelopen weekend even wennen. Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen waren er veel nieuwe gezichten te zien op de bank en in de basis. Het nieuwe vijfde wordt gevormd door uit de junioren overgekomen talent, een aantal  spelers die al een steentje hebben bijgedragen aan de eerdere promoties van het vijfde en een aantal routiniers met ervaring in de overgangsklasse, reserve hoofdklasse en reserve korfballeague. Op papier een behoorlijk sterke ploeg dus. Bovendien staat er met een gemiddelde leeftijd van nog geen 23 jaar ook een heel jonge, maar bovenal enthousiaste, ploeg.

Het seizoen werd vorige week geopend tegen Antilopen 3. Een ploeg die vorig seizoen steeds een maatje te groot bleek voor het toenmalige vijfde. Ditmaal zagen we echter genoeg kansen. Een versterkt Dalto beet zich echter stuk op een stug Antilopen. Hoewel Dalto uit de startblokken schoot en een terechte 1-4 voorsprong pakte, was het Antilopen dat rustig bleef en langzaam de wedstrijd in haar voordeel wist te kantelen. Een strijdlustig Dalto slaagde er in de tweede helft niet meer in om langszij te komen bij Antilopen. De doelpuntenproductie stokte bij 12 goals. Met dat aantal zullen we dit seizoen geen enkele wedstrijd winnen. (Eindstand: 14-12)

Afgelopen weekend opnieuw de kans om ons puntenaantal in het positieve te brengen. Van beladen gevoelens in de streekderby tegen DVO 4 was weinig spraken. Het vijfde liet zich niet van de wijs brengen door een vlugge 0-2 voorsprong van DVO en bouwde gedurende de eerste helft een voorsprong op van 11-3 met rust. In het begin van de tweede helft stokte de doelpuntenproductie wederom. Gelukkig beschikten we over een bank met behoorlijk wat scorend vermogen. Door een positieve concurrentiestrijd tussen onze voormalig junioren wist het vijfde aan het eind van de wedstrijd de score nog wat op te krikken. De eerste punten van het seizoen zijn een feit! (Eindstand: 21-10)

Volgende thuiswedstrijd: Zaterdag 29 september, 16.00 uur, Dalto 5 – EKVA 3. We houden u op de hoogte!

Patrick