Verslag Dalto/SIMGroep A2

Dalto/SIMGroep A2 speelt gelijk tegen Hoogkerk/Nic. A1 (15-15)

Afgelopen zaterdag, 15 september, speelde Dalto A2 tegen Hoogkerk/Nic. A1, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Er was hard getraind die week en dat leidde uiteindelijk tot de eindstand van 15-15 waar we toch best tevreden over kunnen zijn.

Er werd om 11.00 uur al verzameld omdat Dalto A1 toen speelde tegen DVO A1. Dat was een mooie wedstrijd waarin veel leuke dingen waren te zien. Dat voor ons ook een goede wedstrijdvoorbereiding was. De wedstrijd eindigde uiteindelijk ook in een gelijkspel waar beide clubs toch wel mee konden leven.

Maar goed, weer focus op onze eigen wedstrijd want er stond niet een vrij eenvoudige wedstrijd op de planning. Tijdens het inschieten was de focus weer op onze eigen wedstrijd en dan konden we beginnen. Helaas was Floor maandag geblesseerd geraakt en moest ze op de bank toekijken.

Er was genoeg publiek aanwezig wat een mooie wedstrijd beloofde te worden. Carel, onze aanvoerder, koos de kant waar we wouden beginnen met aanvallen en we konden nu echt gaan beginnen. De scheidsrechter floot en wij namen de bal uit. Onze eerste aanval leverde ook direct een doelpunt op. Een hele mooie en knappe actie van Suzanne die naar binnen rende en de kans ook nog eens knap afmaakte met één hand. Dat leverde ons gelijk een mooie 1-0 voorsprong op. Direct de volgende aanval maakte Roemer de 2-0 met een mooie doorloopbal en startten we direct goed aan de wedstrijd. We creëerden mooie kansen, werkten hard voor elkaar en dat kon benut worden door Carel die de 3-1 maakte. We namen de goeie schoten en Nordin maakte de 4-2. De dame van Ruth viel en het werd 5-2. Toen kwam Hoogkerk/Nic. opeens dichtbij van een stand van 5-4, maar Roemer schoot en maakte de 6-4. Die gevolgd werd door een mooie actie en knappe afronding van Anne, dat de stand op 7-4 bracht. Even later was het weer Roemer die scoorde en de score op 8-5 bracht. Gevolgd door Nick die ons bracht op een stand van 10-6 door twee hele mooie doorloopballen te scoren. We bleven heel goed aanvallen en het zag er leuk uit om naar te kijken. We speelden ons eigen spelletje waardoor wij aan de goeie kant van de score bleven. Suzanne liet zichzelf nog zien door een doorloopbal te scoren en het was 11-7. We gingen rusten met een stand van 11-8.

In de rust werd alles goed besproken hoe we het nog beter konden aanpakken, waar de kansen lagen en hoe we de fouten eruit konden houden. Alle puntjes waren op de i gezet en we konden weer verder. We hadden een mooie voorsprong te pakken en wouden dit direct doortrekken in de tweede helft.

We startten de tweede helft zoals we de eerste helft ook waren gestart, door als eerste het doelpunt te maken. Dat gebeurde via Carel die de score bracht op 12-8. Suzanne maakte welliswaar een vrije bal en zette de stand op 13-9. Helaas liep het bij ons iets minder goed, we kregen de bal niet meer door het mandje. Dat zorgde ervoor dat Hoogkerk/Nic. gelijk kwam en het een spannend slot ging krijgen. Gelukkig zette Carel ons weer op een voorsprong van 14-13 en zag het er weer even goed uit. Koppen weer de goeie kant op en de voorsprong weer verder uitbreiden. Alleen het werd weer gelijk en dat was ondertussen voor ons ook het teken geweest om Thijs in te zetten, nog bedankt daarvoor Thijs! Hij zette ons weer op voorsprong en het zag er weer goed uit voor ons met de stand van 15-14. Dit was dan het teken om de wedstrijd uit te spelen of nog een doelpunt te maken. Maar helaas werd het weer gelijk en konden we dit maal ons niet op voorsprong schieten en de scheidsrechter floot af.

Na de wedstrijd toch wel een paar boze gezichten, we hadden graag twee punten gepakt. Misschien ook wel een zuur puntverlies, maar we kunnen wel terug kijken op een goed resultaat. We hebben mooie en goede dingen van ons laten zien dat we meenemen naar de komende wedstrijden. We hebben hard gevochten en dat heeft ons toch wel dat ene puntje opgeleverd. We staan nu daarom ook op een welverdiende derde plek en maar één punt achter op de nummers 1 van onze poule.

Zaterdag 22 september spelen we uit tegen LDODK A1 die goeie zaken heeft gedaan afgelopen zaterdag tegen Drachten A1. Geen makkelijke wedstrijd, maar wel een hele leuke waar we ons weer eens kunnen bewijzen. Helaas spelen we dan uit maar we zien jullie graag bij onze volgende thuiswedstrijd, je zou toch niet Dalto A2 willen missen, tot dan!

Ruth