Verslag Dalto/Zhimble D1

Een tijdje geleden alweer. . .

Dalto/Zhimble D1 - KVZ D1

Het laatste verslag is alweer van een tijdje geleden, maar uiteraard zat de D1 niet stil in die tijd!

Slot zaalcompetitie
In de zaalcompetitie werden de laatste drie wedstrijden verloren, uit tegen SKF werd het 11-6 en was SKF ook de betere ploeg, thuis tegen Mia (10-11; slechte wedstrijd) en KVZ (11-12; prima wedstrijd) werd er tweemaal met één punt verschil verloren. Dat is natuurlijk zuur en speel je elke wedstrijd eigenlijk gewoon om te winnen, maar aan de andere kant maakten alle spelers wel weer een stap in hun ontwikkeling. Zo moest de één bijvoorbeeld meer proberen te scoren en de ander een iets meer steunende rol te nemen, met als gevolg af en toe twee doelpuntjes per wedstrijd minder.

Dalto/Zhimble D1 – KVZ D1

Portugezen op bezoek
Speciaal voor de finale van de Korfbal League in de Ziggo Dome kwamen onze vrienden uit Portugal op bezoek, Gonçalo, Flávio en Tomás. Uiteraard wilden ze daarbij langs Dalto komen en dus werd er onderdak geregeld bij de familie Van Kooten Niekerk in het Grote Bos. De week werd onverwacht nog veel mooier voor hen door een belangrijke wedstrijd van ons eerste en de finale van de A1, maar voor die tijd moesten ze aan de bak bij de D1.

Op de dag van aankomst konden ze gelijk aansluiten bij de gezamenlijke training met de C2 en werden ze geconfronteerd met ouderwets Hollands weer: stortbuien, onweer en kou. Gelukkig werd door Iris gezorgd voor warme stroopwafels die in de kantine bij iedereen goed in de smaak vielen (schijnen Portugezen erg lekker te vinden). Daarna klaarde het prachtig op en zagen we een gezellige training tegemoet.

Tijdens de vrijdagtraining werden er nog wat korfbaltechnische woorden uitgewisseld en kwamen we het een en ander te weten over het Portugese korfbal. Het enige Nederlandse woord dat ze kenden was ‘partij’, omdat als ze tegen Nederlanders spelen, ze de bal vaak kwijt raken… 😉

’t is dat de D’tjes en C’tjes nog net iets te jong zijn, anders hadden we deze zomer vast en zeker in Portugal gezeten voor een partijtje beachkorfbal!

Start veldcompetitie
Ondertussen waren we natuurlijk ook bezig met de voorbereidingen op veldcompetitie, waar we in een redelijk uitdagende poule spelen met Dindoa, DVO en KVZ. Inmiddels alle drie weer een keer gezien en eigenlijk speelden we drie keer een prima wedstrijd, maar van dat verliezen met één punt verschil zijn we nog niet helemaal af. Tegen Dindoa werd het 14-15 en de wedstrijd tegen DVO eindigde in 8-9.  KVZ werd afgelopen zaterdag met 8-11 verslagen en dat was wel weer eens lekker.

Belangrijker is echter dat het spel veel beter is geworden. We lopen op tijd vrij, zien beter waar we de bal moeten gooien, weten iets meer wat we moeten doen, verdedigen echt heel goed voor en pakken steeds meer rebounds. Hopelijk weten we dit vast te houden! Niet alleen Thomas, Tijme, Lonneke, Dina, Zonne en Tess ontwikkelen zich daarin, ook Floor, Dennis, Jesper en Stijn (vorig seizoen ook D1) maken – na een voor het team lastige eindfase in de zaalcompetitie – weer de nodige stappen. Dat we dat niet in de standen terugzien is natuurlijk jammer, maar dat komt vanzelf!

Robin

Dalto/Zhimble D1 – DVO D1