Verslag en filmpje Dalto B2, oh ja en slagroom!

Een kleine groep met grote doelen

Woensdag begon de voorbereiding van afgelopen zaterdag al met een oefenwedstrijd tegen de C1.
Een aantal weken terug oefenden we ook al tegen de C1 en daar bleek toch uit dat we korter op de spelers moesten zitten omdat ze anders veel raak gooien.
Hier hebben we aan gewerkt en dat is ook uitgevoerd, na de wedstrijd waren er nog veel dingen waar we aan konden werken maar het stukje extreme druk geven op de tegenstander ging al veel beter dan eerst.

Vrijdag heb je een uurtje training om de laatste stappen te zetten richting de zaterdag, rustig trainen en de punten herhalen die woensdag benoemd zijn na de oefenwedstrijd. Iedereen gaat naar huis en ligt, omdat Patrick en ik daar zo hard op hameren, al voor het 22:00 uur in bed……

Matchday!
De B2 mocht naar het zonnige Amersfoort om Mia ‘af te gaan slachten’.
Mia, een ploeg waar we al tegen geoefend hadden en die net zoals wij het niet fantastisch hebben gedaan in de zaal (1e klasse). Uit die wedstrijd bleek toch wel dat we het soms fysiek wat lastig hadden maar we motorisch korfballend veel verder waren.
Mia begon sterk aan de wedstrijd en dat merkten we vooral verdedigend. In Roy zijn vak werden de spelers al aan de middenlijn vast gezet, dit is erg effectief tegen dat vak omdat het allemaal geen sprinters zijn. In het andere vak gaven ze dubbele dekking op Yoran omdat Erik niet de sterkst schietende heer is. Laatstgenoemde liet even blijken dat het niet altijd waar is en scoorde een one hander op zijn eigen creatieve manier en knalde er een afstandsschot in, ja een afstandsschot, 3-3!
Nog voor de rust waren er wat dameswissels doorgevoerd om Xanne van vak te wisselen. Op deze manier probeerde ik een sprinter bij het vak van Roy te zetten om de verdedigende tactiek te stoppen. In plaats van een doorloopbal, wat de logische oplossing is, schoot Xanne ons van afstand de rust in, 4-4.

In de rust werden er wat punten besproken. Het belangrijkste was dat de dames de diepte in werden gestuurd zodat de verdedigende dames zouden moeten compenseren wat ruimte kan creëren voor een doorloopbal.

De tweede helft begon en we hadden ongelooflijk veel kansen in het vak van Yoran, de bal moest er alleen nog even in. Op dat moment koos ik voor de veilige optie en liet het even helemaal over aan Yoran in de 2-2. Zodra hij zijn eerste schot zou scoren kon hij voor de doorloopbal gaan, zijn verdediger hield heel erg af omdat hij nog niet raak had geschoten.
Er volgde een lange aanval met veel schoten wat resulteerde in een mooi schot van Yoran. De bal werd gelijk onderschept door Roy en Yoran gooide zijn volgende schot er ook gelijk in, 4-6!
De wedstrijd vorderde met wat goalwissels wat de stand op 7-9 bracht, mooie goals van Loeka. Mia bracht een lange heer uit de C1 die erg fysiek was, de dames konden oneindig herhalen in dat vak, maar er vielen maar geen goals. We zaten in de laatste 40sec en ik nam nog snel een time out om uit te leggen wat het plan was. Ik verzon een heel plan om de bal in het aanvalsvak te houden, uiteindelijk redelijk onnodig omdat Mia begon met hoge druk geven……overgooien dus! De scheidsrechter floot af en de vreugde spatte van de kinderen hun gezicht af, het was immers al ongeveer zeven maanden geleden dat we voor het laatst hadden gewonnen (ik wil het er niet over hebben).

Na de wedstrijd stond er nog wat op de planning. Mirthe had een weddenschap dat ze in de vakantie haar korfbalmasterz zou halen, het is gelukt.
Op de planning stond dat ze slagroom in mijn gezicht mocht gooien. Check de beelden!

Thijs