Verslag en foto Dalto A3

De eerste seizoenshelft zit er op. De A3 doet verslag.

20160109-Dalto-A3-Antilopen-A2-105

Halverwege het seizoen, tijd voor een terugblik

Een mooi seizoen begon met een wat minder mooie wedstrijd tegen Victum A2. Mede dankzij een enorm reboundoverwicht kwamen we op voorsprong en leek het een makkelijke wedstrijd te worden. Victum bleef echter bij door een makkelijk scorende Danny. Helaas viel onze doelpuntenproductie uiteindelijk stil. Door een paar snelle doelpunten kwam Victum langszij en gaven we de wedstrijd in de slotfase uit handen. (18-17).

Vervolgens kwam Nova A1 bij ons op bezoek. Waar we op het veld nog 11-8 verloren, wisten we nu wel een antwoord te geven op het verdedigende spel van Nova. (12-5).

Tegen Telstar maakten we het ons onnodig moeilijk. We gaven een 7-1 voorsprong nog voor rust weg maar wisten uiteindelijk te winnen, mede dankzij onze invalster Myrthe, die de twee beslissende doelpunten maakte (13-11). Daarna leverde Koveni geen problemen op (9-20) en werd Fiducia verslagen in een spannende wedstrijd (19-17).

Op zaterdag 19 december stond de kraker tegen OVVO A2 op het programma. Door de nederlaag tegen Victum stond OVVO op dat moment alleen en ongeslagen bovenaan. Om kans te houden op het kampioenschap moesten we deze wedstrijd winnen. Dit besef zette ons meteen op scherp. We liepen mede dankzij vier doelpunten van Marit in de eerste helft uit naar een 3-9 ruststand. Dico en Leen wezen ons erop om niet te verslappen, aangezien OVVO normaal een erg makkelijk scorende ploeg is. Een tweede helft vol inzet, waarin we als een echte eenheid op het veld stonden, leverde ons veel mooie acties, doelpunten en uiteindelijk ook de overwinning op (10-20).

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2016 op het programma tegen hekkensluiter Antilopen. Vol vertrouwen liepen we via 5-0 uit naar een 13-2 ruststand. De tweede helft kwam onze overwinning niet meer in gevaar (22-9).

Door de overwinning van Victum op OVVO afgelopen weekend, staan we nu alleen aan kop. Na een moeizame start, waaronder een matige eerste veldhelft, hebben we ons knap herpakt tot kanshebber voor het kampioenschap. Het team is groeiende en hopelijk kunnen we deze stijgende lijn in de tweede zaalhelft voortzetten.

Komende zaterdag staat in Hoenderdaal om 14:15 de topper tegen Victum op het programma. Wij hopen jullie dan allemaal te zien!

We kijken vol vertrouwen uit naar een succesvolle tweede seizoenshelft en een mooi 2016.

Namens de A3,
Patrick & Lars