Verslag en foto’s Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 – Oost-Arnhem A1

20200208 Dalto A2 - OA A1

Wedstrijdverslag van 8 februari 2020

Na twee zware uitwedstrijden in Harkema en Harderwijk, mochten we eindelijk weer thuis spelen. We kregen Oost-Arnhem A1 op bezoek. Ondanks dat deze ploeg nog maar twee punten gehaald heeft, kunnen ze erg goed weerstand bieden op sommige schijven. Zo kwamen ze ook snel met de 0-1 voorsprong. Maar Manon, die aanvallend en verdedigend een erg goeie wedstrijd speelde, ging er meteen langs voor de strafworp die captain Nordin uiteraard verzilverde. Na een paar keer inschieten kreeg het andere vak het ook te pakken en dan staat het 3-1. Na de 3-2 scoorde Manon weer, ditmaal van afstand, 4-2. Bij een stand van 5-3 vloog onze kleine Pelé er langs en legt Nordin de bal in het mandje nadat de scheids hem op de stip legde. Toch bleven onze gasten brutaal meescoren. Daarom bij 6-4 een time-out waar coaches Benno, Arianne en Wim de boel even opzweepten. En dat werkte! Want vlak daarna staan Nordin en Pelé te combineren alsof ze broertjes zijn en staat het alweer 9-5. Even later deed Ivo het lekker droog van afstand, maar het gat was nog steeds niet meer dan vier vlak voor rust. Sterker nog, het gaat zelfs terug naar drie, 10-7. Dan krijgt een speler van Oost-Arnhem last van een vervelende blessure, waardoor de wedstrijd lang stil ligt. Ook Joni raakte geblesseerd. Zonde, want die was samen met Mila geweldig aan het steunen voor de mannen de hele eerste helft. Dan gaan we weer verder. Het vak van Nordin forceert weer een strafworp, deze keer werd Shenna gehinderd, en ik hoef eigenlijk niet te vertellen of die zit of niet, 11-7.

Dan zet Mila zichzelf op het scoreformulier met de 12-7. En doet Nordin dat met één handje na voor de 13-8. Uiteindelijk gaan we met een stand van 14-9 rusten, een voorsprong, maar we wisten dat we nog lang niet klaar waren.

Mila gaat vlak na rust door waar ze gebleven was, van afstand vuurt ze de 15-9 door de korf. Dat was een mooi voorbeeld voor Pelé en Nordin, want die doen dat na alsof het niks is, 17-9.

En toen deed Ivo dat weer na, toen Pelé weer, toen Nordin twee keer waarvan eentje wel weer wat dichterbij… Wel saai eigenlijk al die afstandsschoten. En had ik al gezegd dat we ondertussen 23-14 voor stonden na een ongelofelijk Duitse goal van wederom Nordin? Je voelde het niet echt aan de wedstrijd maar we waren een geoliede doelpuntenmachine de rest van de wedstrijd.

Na een wat betere fase van de gasten schoot invalster Quinty een toch wel belangrijke 24-16 binnen. Daarna was Pelé nog steeds niet te stoppen nadat hij de 25-16 binnen schiet. En nadat Quinty Schild met belangrijk verdedigend werk haar achternaam waar maakt, legt Nordin de 26e erin. En na een miljoen rebounds in datzelfde vak, maakte Manon haar verdiende 28-17.

De wedstrijd ging richting zijn einde toen Nordin en Pelé samen de stand op 31-19 trokken. En nadat datzelfde vak verdedigend het weer helemaal vastzette onder leiding van Shenna, die echt geen millimeter ruimte gaf, rondde Ivo nog een mooi vrije bal variantje af.

Pelé maakte een passend slotakkoord met nog een laatste goal van grote afstand. De eindstand is een mooi 34-20, de eerste keer 30 goals dit seizoen. Daar mogen we als ploeg heel trots op zijn en laten we dat meenemen naar volgende week, wanneer onze Bennekomse vriendjes op bezoek komen.

Goals:
Nordin 10, Casper 9, Rowin 7, Ivo 3, Manon 2, Mila 2, Quinty 1.

Casper