Verslag en foto’s Dalto/Bergse Bossen B2 – Victum B1

Dalto/Bergse Bossen B2 nog ongeslagen aan kop

Dalto/Bergse Bossen B2 - Victum B1

In aanloop naar het veldseizoen werden DeetosSnel B2 en Victum B1 met ruime cijfers verslagen. Met een doelsaldo van 45 voor en 20 tegen in twee wedstrijden, konden we terugkijken op een prima voorbereiding. Verbeterpunten voor de competitie: aanvallend meer variatie, verdedigend leren spelen met een opdracht.

In de eerste competitiewedstrijd werd eenvoudig gewonnen van Fiducia, 14-3. Van verbetering ten opzichte van de oefenwedstrijden was weinig sprake. Vanuit de spelersgroep kwam vooral de (terechte) vraag: waarom moeten we ons spel veranderen als het werkt? Het besef dat het werkt tot op een zeker niveau moet nog steeds een beetje binnenkomen.

Desalniettemin zag ik de week erop een ploeg die de trainingsstof probeerde toe te passen in de wedstrijd tegen SKF B2. De B2 pakte de wedstrijd aan als ultiem trainingsmoment. De 8-8 eindstand was dan weliswaar teleurstellend, de manier waarop die tot stand is gekomen gaf vertrouwen.

Vorige week viel de uitwedstrijd tegen Victum B1 letterlijk en figuurlijk in het water. Bij een 4-2 achterstand werd de wedstrijd al na een kwartier gestaakt in verband met hevige regenval.

Afgelopen weekend kwam Victum op bezoek in Driebergen. De 12-7 ruststand en 19-11 eindstand waren de terechte beloning voor een goede wedstrijd. Aanvallend hebben we duidelijk stappen gemaakt. Het spelen met een verdedigende opdracht blijft echter nog lastig.

De komende weken wachten ons de returns. Hopelijk grijpen we iedere wedstrijd weer de kans aan om ons spel te verbeteren. In de zaal gaan we een niveau hoger spelen, in de 1e klasse. We moeten ervoor zorgen dat we er dan klaar voor zijn!

Patrick


Teamsponsor Hotel Bergse Bossen nodigt u uit voor een 21+ feest op 3 november 2018!
Klik op de afbeelding voor de site van de Bergse Bossen, met de entree-info.

Bergse Bossen, Die verruckte Stunde