Verslag en foto’s Dalto/BNApp.nl 2 – Unitas/Perspectief 2

Dalto 2 bindt Unitas 2 aan de zegekar 32-23 (rust 13-10)

20161126-Dalto2-Unitas2-260

De uitslag van deze wedstrijd doet vermoeden dat het een makkie was voor ons tweede team. Niets is minder waar, ze hebben er hard voor moeten werken. Het begin was redelijk voortvarend als we al redelijk vlot op een 4-0 voorsprong stonden voordat Unitas in staat was om iets terug te doen. We wisten de voorsprong uit te bouwen naar 6-2, maar hierna was het Unitas dat stapje voor stapje dichterbij kwam tot 6-5.

Aanvallend liep het niet zo soepel meer, de schoten waren het allemaal net niet, raakten wel de korf maar misten de precisie om binnen te vallen. Uiteindelijk werd er met een ruststand van 13-10 de kleedkamer opgezocht.

Langs de kant hoopten we op wat meer vuurwerk bij onze spelers; het was wat flauwtjes allemaal.

Het praatje van coach Daniël heeft dat wellicht ook teweeg gebracht want nadat Rudo eerst nog behandeld was voor zijn opgelopen (lies)blessure begonnen we bijna goed aan de tweede helft. We kregen eerst de 13-11 om onze oren, maar daarna scoorden we vier keer op rij (17-11). Unitas bleef aanklampen en maakte er 17-13 van. Met een afstandsschot maakte Lotte even later 19-14 maar Unitas weigerde om het nu al op te geven en bleven in het spoor (19-15).

In deze fase van de wedstrijd schoten Mats en Aryan zich een paar lamme vlerken en konden ze blijven herhalen door het rebounden van Jesse! Een doelpunt bleef echter uit. Bij 19-16 miste Unitas de aansluiting door (wederom) een strafworp te missen. Dat herstelden ze de volgende aanval en zo lieten we ze toch weer dichterbij kruipen (19-17). Via doelpunten van Danny en een doorloopbal van Floyd wisten we de wedstrijd niet uit handen te geven (23-18).

Inmiddels was Jeffrey in het veld gekomen voor de licht geblesseerde Rudo en ook hij wist de korf te vinden. In het vak van Mats/Aryan waren de aanvallende rollen omgedraaid en Jesse tilde de score eigenhandig naar 26-18. De ban was nu echt gebroken en we liepen uit naar 30-20.

Het slotakkoord was voor Aryan die met een diepe zucht dan toch eindelijk zijn afstandsschot een keer binnen zag vallen (32-23).
De punten zijn weer binnen en iedereen heeft een doelpuntje mee gepakt.

De doelpuntenmakers:
Lotte 1, Jesse 2, Aryan 3, Floyd 3 mooie doorloopballen, Rudo 4, Michelle 5, Mats 6 en Danny 8.

Volgende week wacht DVO 3 op ons en dat wordt een leuk familie-schutter-onderonsje.

Tot dan,
Groetjes,
Astrid