Verslag en foto’s Dalto/BNApp.nl A2 – De Meeuwen A1

DaIto/BNApp.nl A2 – De Meeuwen A1 21-20 (rust 8-8)

20161126-Dalto-A2-Meeuwen-A1-089

Een week na het verlies tegen concurrent Groen Geel was het tijd om aan te treden tegen De Meeuwen A1. Op het veld hadden we al kennis gemaakt met dit team: toen schoten ze het hoogste percentage dat zij ooit zullen halen. Na de hele week goed getraind te hebben traden we met een iets andere opstelling en onze nieuwe aanwinst (Arie, welkom!) aan.

De opstelling was als volgt:
Aanval: Joran, Arie, Willeke en Naomi;
Verdediging:  Jim, Bram, Lotte en Manoek.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na een afstandsschot van Joran en twee stippen snel met 3-0 voor. De Meeuwen kwam echter terug en zo was de stand weer vlot 3-3. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Na scores van Jim, Joran en Lotte gingen we bij een stand van 8-8 de rust in.

In de rust werd ons verteld dat we sterk en overtuigend de rust uit moesten komen en dat we er dan zo overheen moesten gaan.

Dit gebeurde alleen niet en zo was twee minuten na rust een time-out nodig. We kwamen op een 8-13 achterstand.Maar hierna ging dan toch de knop om en na doelpunten van Bram en Joran stond het weer 12-13.

Joren en Mirte kwamen erin voor Jim en Manoek. Na twee tegendoelpunten en een doelpunt van Joren stond het 13-15.

Om nu dan toch echt door te pakken kwamen Linde en Joël erin voor Naomi en Arie. Toch kwamen we nog 14-17 achter. Maar na een geweldige buzzerbeater van Lotte en afstandsschoten van Joran en Willeke stond het zo weer gelijk 17-17.

Toen brak de zenuwslopende slotfase aan, waarbij het steeds stuivertje wisselen was wie aan de goede kant van de score zat. Met nog een minuut te spelen stond het 20-20, de spanning aan de kant en ook in het veld was te snijden. 40 seconden voor tijd schoot Joël de 21-20 erin! De Meeuwen had nog een aanval maar ze wisten niet te scoren!

Een geweldige teamprestatie en een goede start van de competitie!
Invallers en reserves bedankt!

Aankomende zaterdag spelen we tegen Wageningen A1 en dan we gaan zeker weer voor de punten!

Scores:
Joran 8, Bram 3, Jim 2, Joël 2, Joren 1 , Lotte 3, Willeke 1, Mirte 1

Naomi