Verslag en foto’s Dalto/BNApp.nl-Unitas/Perspectief

Dalto overtuigend langs Unitas 35-27 (16-11)

20161126 Dalto-Unitas

Zaterdagavond ontving Dalto/BNApp.nl in het gezellige Health center Hoenderdaal Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Een interessante ontmoeting, omdat beide ploegen aan het begin van deze avond een gelijk aantal punten had. Dalto startte voortvarend en nam door een aantal mooie doelpunten afstand van Unitas, de ploeg die getraind wordt door Adriaan van Dijk uit Driebergen. Unitas vocht voor wat het waard was en kon in het begin van de eerste helft bijblijven in het spoor van Dalto. Het definitieve gaatje werd vlak voor en net na rust geslagen. Dalto was heer en meester in de duels, zodat aan het eind van de wedstrijd een stand van 35-27 in het voordeel van Dalto werd bereikt.

Verslag: Kees den Ouden

Dalto begon deze wedstrijd met de vertrouwde opstelling en vanaf het allereerste begin was Dalto zeer scherp in de afronding. Met een hoog schotpercentage stond er binnen een aantal minuten al een 6-2 voorsprong op het scorebord. Alle heren van Dalto hadden op dat moment gescoord en een ruime overwinning diende zich aan. Toch herpakte Unitas zich en wist lange tijd het verschil op twee doelpunten te houden (10-8). Reden voor de coaches Jorrit Bergsma en Ben Verbree om een eerste time-out te nemen. Bergsma hierover: “Je ziet dat we in sommige fases van de wedstrijd verslappen en nog niet in staat zijn om een constant niveau te halen”. Met deze time-out stond de ploeg weer op scherp en werd bij een stand van 15-11 voor het eerst een ruimer gaatje geslagen. Bij Unitas nam de frustratie in het spel toe vanwege de gemiste kansen en de in hun ogen enkele onjuiste beslissingen van de scheidsrechter. Zeker nadat de scheidsrechter met nog 1 seconde te spelen, een overtreding van Unitas op de middenlijn, bestrafte met een vrije bal was de irritatie bij Unitas duidelijk zichtbaar. Maarten Groot Hulze wist dit buitenkansje te verzilveren met een loepzuivere “buzzer beater”, waarmee Dalto met een 16-11 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Ook in het begin van de tweede helft had Dalto het vizier op scherp staan. Binnen vijf minuten liep Dalto uit naar een 21-12 voorsprong. Met het doelpunt van Anouk Wezendonk stonden alle Dalto-spelers al op het scoreformulier. Vooral in deze fase liet ook Maarten Groot Hulze zich gelden. Hij scoorde het ene na het andere doelpunt en wist uiteindelijk in deze wedstrijd 12 keer de korf te vinden. Unitas was niet bij machte om de wedstrijd te kantelen. Reden voor Jorrit Bergsma om enkele reserves ook speelminuten te geven. Zo kwamen Michelle van den Tempel, Jesse Visser, Lotte Steenbergen, Tessa van der Tuijn en Mats Rodenburg in de ploeg voor Paula Bos, Marlies Dingemans, Anouk Wezendonk, Kaylee Alblas en de lichtgeblesseerde René Siedsma. Jorrit Bergsma wilde zo vooral laten zien dat iedereen uit de selectie van Dalto belangrijk is: “We doen het ook samen en dat wil ik ook uitstralen. Iedereen, niemand uitgezonderd, maakt deel uit van het proces dat we zijn gestart, namelijk om terug te keren in de Korfbal League”. Dalto speelde de wedstrijd vakkundig uit en won verdiend in een weinig hoogstaand duel met 35-27 van Unitas. Bergsma: “Ik ben vooral tevreden over het aantal doelpunten dat we wekelijks scoren. Als we dat weten vol te houden, wordt het een mooi seizoen”.

Scores Dalto
Dico de Jager 8, Remy Schulting 4, Marlies Dingemans 1, Anouk Wezendonk 1, Maarten Groot Hulze 12, René Siedsma 4, Paula Bos 3, Kaylee Alblas 1, Michelle van den Tempel 1, Mats Rodenburg, Tessa van der Tuijn, Jesse Visser en Lotte Steenbergen.