Verslag en foto’s Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1

Twee prima wedstrijden verder!

Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 - SKF C1

Mijn vorige verslag eindigde met een opdracht voor onze C1, hoe zou dat aflopen vroeg ik mijzelf nog af toen ik dat schreef…

Vrijdagavond 15 februari, de dag voordat we tegen Vriendenschaar zouden spelen, bespraken we na de training de wedstrijd even voor. Ik had iets bedacht dat de C1 in de wedstrijd zou kunnen helpen. Maar voordat ik dit aan de groep voorlegde, ontstond onverwacht een goed gesprek. Zo waren we al snel een half uur verder, maar het gaf iedereen denk ik veel inzicht: wat verwachten we van elkaar en waarom doen we wat we doen. Ik weet zeker dat de basis voor de overwinning tegen Vriendenschaar hier gelegd is.

De volgende dag kwamen we mooi op tijd aan in Hardinxveld, waar ik met de ouders nog rustig een kop thee kon drinken in ‘de kantine’. Na de voorbespreking, nog een tactische aanpassing op initiatief van Iris (L) en inschieten op een lekker muziekje van Stijn, was iedereen klaar voor de wedstrijd. Helaas zonder Floor vanwege een gebroken pols, die inmiddels gelukkig goed hersteld is. En die begon direct goed! Cedric en ik hoefden nauwelijks te coachen, want het team pakte het zelf erg goed op. Dat leidde tot een voorsprong van vier punten, die Vriendenschaar echter wel weer wist in te lopen, mede omdat wij soms iets te enthousiast waren. Na een time-out van onze zijde, pakte de C1 het echter uitstekend op en zo kon na een gelijke tussenstand toch met 8-11 gerust worden.

Cedric en ik hadden in de rust vooral bewondering voor de manier waarop iedereen het had opgepakt na die gelijke tussenstand, dat was heel erg knap. Zaak om in de tweede helft ook zo te blijven spelen. Die tweede helft vertoonde precies hetzelfde wedstrijdbeeld. Het lukte ons niet door te drukken naar vijf verschil, waardoor Vriendenschaar terug kon komen. Wij pakten het wederom goed op, maar vlak voor tijd stond het dan toch 18-18.

Individueel waren er de tweede helft goede dingen te zien. Zo verdedigde Stijn voor de verandering maar weer eens de langste heer van de tegenstander, dat deed hij met verve, erg knap. Dennis vocht overtuigend menig duel uit en veroverde daarmee de nodige ballen, al was het soms met wat risico. Iris (K) en Julia lieten zien dat ze aanvallend in de één tegen één goede bewegingen kunnen maken en het juiste moment kunnen afwachten, waarbij Iris menigmaal met een goede schijnbeweging door wist te breken. Jesper was als vanouds levensgevaarlijk op de doorbraak (drie strafworpen) en promoveerde één van zijn schoten tot doelpunt. Zijn strijdlust moest hij even bekopen met een korte rustpauze, maar daarna kon hij er weer tegenaan. Iris (L) was zoals vaak bepalend in het spel, maar wist ook de plannen goed uit te voeren en de anderen te motiveren, zoals Nienke bijvoorbeeld die het wat lastig had. Tot slot vielen Xanne en Rick beiden goed in, zeker gezien het feit dat het zo’n lastige wedstrijd was.

Terug naar die 18-18 vlak voor tijd. Bal in de aanval, tegenstander op de grond en Jonas de bal in zijn handen op vier meter voor de korf, vlak voor mijn neus. Wat heeft hij zichzelf deze wedstrijd beloond door ‘m raak te schieten, de winnende! Dit seizoen gaat het niet altijd even makkelijk, maar deze wedstrijd heeft hij duidelijk een stap gezet: door verdedigend geen ‘domme overtredingen’ te maken kon hij de focus volledig op de aanval houden en daarmee kwam hij tot zes doelpunten, waaronder die laatste!

Dennis vond het vervolgens nodig om het nog spannender te maken, door eerst een vrije bal te veroorzaken en bij het uitbrengen van de bal ‘m op Jesper met drie verdedigers te gooien, terwijl Cedric Julia duidelijk had vrij zien staan op drie meter naast hem. Menig trillend handje kwam daarna voorbij, maar de winst was binnen! Buiten even lekker afkoelen met z’n allen.

Even afkoelen...

Even afkoelen buiten…

In de week waarin er geen trainingen waren, hadden we de tijd om bij onze nieuwe sponsor langs te gaan voor het maken van mooie foto’s. Bedankt Carolien!

Na het fotomoment werd in de kantine een spelregelquiz gespeeld. Een deel open vragen en een deel scheidsrechtersgebaren. De vijf teams stelden mij zeker niet teleur! Tijdens het nakijken kon er mooi gevoetbald worden en daarna de uitslag: Nienke & Dennis 21 punten, Floor & Jonas 22,5 punten, Julia & Rick 22 punten, Iris (K) & Jesper 25 punten en de winnaars met 30,5 punten, Iris (L) en Stijn. Kleine kanttekening, Iris (L) heeft al de nodige spelregelervaring opgedaan bij de E’tjes en F’jes. In ieder geval goed gedaan allemaal!

Afgelopen week werd er goed getraind, onder andere met de gasttrainers Joost en Ivey & Jammy. Gisteren stond de wedstrijd tegen SKF op het programma, de nummer twee uit de poule. Deze keer jammer genoeg zonder Nienke vanwege een gekneusde vinger. De wedstrijd begon goed en ging gelijk op tot 10 minuten voor rust, toen wij het even kwijt waren en SKF heel effectief was. Na een time-out herstelden we enigszins, zodat we konden rusten met een stand van 6-8. Helaas moesten Iris (K) en Stijn toen al vanaf de zijkant toekijken vanwege een blessure.

Hoewel SKF de tweede helft kon uitlopen naar maximaal zes doelpunten verschil, bleef bij mij het vertrouwen dat we nog wat zouden kunnen inlopen. Helaas lukte dat niet, mede omdat SKF ook goed bleef scoren terwijl wij verdedigend goede druk gaven. Zo stond er aan het eind een 10-17 eindstand op het scorebord.

Achteraf kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd, waarin Cedric en ik een groot aantal positieve punten hebben gezien. Dat geeft vertrouwen voor de komende twee wedstrijden tegen Albatros en DSC, waar we ons de komende week goed op gaan voorbereiden!

Robin

fysiotherapie-driebergen-daltosite