Verslag en foto’s Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Unitas A1 - Dalto A1

Afgelopen zaterdag stond Unitas op het programma voor de A1. Na een prettige reis in de GoGo gadget mobiel van Rick en een hoop leuke verhalen verder kwamen we aan in Harderwijk.

Met de volgende opstelling begonnen we de wedstrijd:
Aanval: Justin, Kris, Fleur en Mirte;
Verdediging: Twan, Thijs G, Lotte en Linde.

We begonnen sterk. Onderschepten veel ballen, verdedigden goed en bleven scoren. Unitas kon ons niet bijhouden en zo stond het al snel 0-6. Op dat moment werd Unitas wakker en zorgde voor de 1-6. Dit was echter wel van heel korte duur en zorgden wij dat er 1-10 op het scorebord kwam te staan.

Deze wedstrijd was geen moment echt spannend. Vanaf de kant niet maar in het veld ook niet. Met rust hadden we onze voorsprong uitgebreid naar 8-17.
Zeventien goals in een helft is veel. Dat beloofde veel goeds voor de tweede helft.

Echter begonnen we hier minder sterk aan als voorheen. Unitas begon meer kansen te pakken en deze ook af te maken maar toch lukte het ze niet om dichterbij te komen. De druk die wij uitoefenden had dus een positief resultaat. Door een aantal wissels probeerden ze nog een stap dichterbij te komen, maar hier zijn we als team goed mee om te gaan en zo hielden we de Harderwijkers op afstand.

Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft werd Manoek ingezet op de plek van Mirte. Ze wist meteen de korf te vinden en zette ons op een voorsprong van tien doelpunten. Stand: 12-22. Ook Jannick heeft nog minuten mogen maken. Op de plek van Thijs G.

De wedstrijd eindigde na een slappe maar effectieve tweede helft in een stand van 18-30.

Mooi resultaat en hopelijk geeft dit wat vertrouwen voor de komende wedstrijden. Zaterdag zullen we het opnemen tegen DVO. Onze directe concurrent voor de play-offs. Dit zal geen makkelijke wedstrijd worden maar we gaan er met zijn allen voor. Wij willen voor het hoogst haalbare gaan en hopen dat heel Dalto ons daarbij komt helpen door ons door de wedstrijd heen te helpen.

Tot zaterdag, om 16.35 uur in een prachtig versierd Hoenderdaal!

Namens de A1,
Linde