Verslag en foto’s Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 – Groen Geel A1

20191012 Dalto A1 - Groen Geel A1

Afgelopen zaterdag werd er met 13-12 gewonnen van Groen Geel A1. Het was een beetje een chaotische week, we hadden drie verschillende opstellingen gehad omdat dan de een ziek werd en dan de ander. En omdat de een wel en de ander toch niet reserve moest zitten. Maar goed, uiteindelijk leverde dit een prima resultaat op. Want de punten bleven gewoon in Driebergen.

De wedstrijd begon zonder Joni en Casper, zij moesten mee met de A1 om de winst te halen in Capelle aan den IJssel. Wat de A1 ook gelukt is met een ruime overwinning van 10-17 op KCC. Wij hadden het net iets moeilijker dan Dalto A1. Aan de start van de wedstrijd lag het in ieder geval niet. Nordin schoot ons direct op een 2-0 voorsprong. Later werd het 2-1 maar door knap rebound werk van Twan kon hij Rowin vrij spelen die een doorloopbal scoorde en de stand op 3-1 bracht. Dat was ook gelijk een teken voor Groen Geel om een time-out te nemen. Wij zorgden er voor dat Groen Geel niet lekker het eigen spel kon spelen en wij juist wel.

Toen het 3-2 werd ging Manon zich ook bemoeien met de score. De dames van Groen Geel namen erg veel risico bij het achterverdedigen waardoor Manon dit direct afstrafte. Ook Rowin liet weer wat van zich zien en scoorde de 5-2.

Ondertussen was dit ook het teken voor onze coaches om Nick aanvallend er in te zetten, hij bracht weer wat tempo in het spel wat ervoor zorgde dat Nordin de 6-3 en de 7-3 kon binnen schieten. Nick die weliswaar niet scoorde maar wel zijn vak hielp met lekker draaien en viel dus erg goed in! Uiteindelijk was de ruststand 7-4.

In de rust konden we erg tevreden zijn hoe we het verdedigend deden. Dat stond allemaal als een huis. Aanvallend kregen we de laatste tips hoe we de wedstrijd lekker verder konden spelen en dat we vooral moesten doorgaan en gelijk scherp weer moesten beginnen.

In de tweede helft was het Rowin die als eerste een vrije bal wist te scoren waardoor de stand 8-4 werd. Toen het 8-6 stond was het opnieuw Rowin die weer een vrije bal scoorde en de stand op 9-6 bracht. In een latere aanval raakte Shenna helaas geblesseerd en zij moest vervangen worden door Renée, die erg goed inviel!

Later rende Twan langs zijn heer en kreeg een stip mee die Rowin scoorde en ook Manon scoorde een schot waarmee zij het voorverdedigen van Groen Geel afstrafte. Dat zorgde ervoor dat de stand 11-6 werd.

Rowin schoot de 12-7 nog binnen en Nordin scoorde nog een stip wat de stand bracht op 13-8. Hierna volgde een spannende slotfase, wat we ook wel een beetje aan ons zelf te danken hadden. Van 13-8 werd het 13-12. In die fase hadden wij wat meer pech en ook een doelpunt van Ivo werd afgekeurd. De eindfase van de wedstrijd werd een beetje rommelig, een heer van Groen Geel moest het veld verlaten. Scheidsrechter was met de coaches van beide teams aan het praten. Gelukkig floot hij kort hierna af en was de overwinning wel verdiend binnen.

Ruth