Verslag en foto’s Dalto/Paul Brink Advies 5 – HKC 2

20190323 Dalto/Paul Brink Advies 5 - HKC 2

In Hengelo nam Dalto 5 eerder dit seizoen de punten en de complimenten van het Overijsselse publiek mee naar huis na een klinkende 11-32 overwinning. De verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen HKC waren dan ook hooggespannen. Voor minder zouden we het immers niet doen…

Na vijf minuten spelen stond er echter een 1-2 stand op het scorebord. Zou het dan zo’n dag worden? Tuurlijk niet! Na een time-out van Douwe die ons op onze slordigheden wees, walste Dalto 5 met elf goals in de laatste negen minuten voor rust naar een 20-6 ruststand.

Twintig goals bij rust en alle acht basisspelers op het scoreformulier, dat schept uiteraard verwachtingen voor de tweede helft… Die 40? Echt waar? Zou het haalbaar zijn…?

De ruime voorsprong bij rust betekende ook dat het grote sollicitatiespel kon beginnen. Zelfs van het coachen weet Douwe nog een onderneming te maken! De spelers op de bank mochten, op voorwaarde van een goede argumentatie, solliciteren voor een wissel. Op die manier konden alle spelers een bijdrage leveren aan de overwinning van Dalto 5.

Ook Aryan die de laatste weken in wereldvorm verkeerd! Tegen ZKV en Apeldoorn ijskoud en beslissend in de laatste minuten en vorige week tegen Swift met zeker 6 goals en een schotpercentage boven de 50 procent niet te stoppen. En afgelopen zaterdag? Een invalbeurt. 6 kansen nodig om 4 goaltjes te prikken. Wat een klasbak! 😉

Onder toeziend oog van onze sponsoren Brigitte en Paul bleef Dalto 5 ook in de tweede helft vrolijk door gaan met scoren. De 34e aan de zijde van Dalto, een combinatie tussen Arie en Mart, was daarbij verreweg het mooist! De eindstand, weliswaar niet de 40, werd bepaald door Joren: 35-13!

Na de overwinning op de tot dan toe ongeslagen koploper ZKV 3 was het hopen voor Dalto 5 op een misstap van ZKV in de laatste vier competitiewedstrijden. Dat slippertje is er niet gekomen waardoor ZKV afgelopen zondag het kampioenschap kon binnenslepen. Dalto 5 sluit het zaalseizoen af op een tweede plaats. Eén gelijkspel en twee nederlagen met één punt verschil maken het verschil met de kampioen. Een kampioen die wij weliswaar de enige verliespunten hebben bezorgd.

Patrick