Verslag en foto’s Dalto/Zhimble 3 – Groen Geel 3

20200111 Dalto 3 - Groen Geel 3

Verslag Dalto 3 – GG/IJskoud de Beste 3 en voorafgaande wedstrijden

Goed, waar waren we gebleven…De eerste twee wedstrijden werden, zoals benoemd in het vorige verslag, gewonnen van Nic. 2 (16-21) en Heerenveen 2 (24-15). De week van 7 december 2019 stond er een kraker op het programma: Dalto 3 – DOS’46 3. Net zoals wij hadden zij hun eerste twee wedstrijden weten te winnen. Het werd een spannende wedstrijd, waarin wij het achteraf in de eerste helft hebben laten liggen. DOS’46 was toen scherper en we keken al snel tegen een achterstand aan. In de tweede helft werd de stand gelijkgetrokken, Dalto toonde meer inzet en wist 1 punt “te winnen”, uitslag 21-21.

14 december 2019, Blauw Wit 4 – Dalto 3
Dit weekend stond er een vroege wedstrijd gepland, om 11:45 uur mochten wij aantreden tegen dit team met toch wel enkele bekende spelers. Misschien dat de namen Mark van der Laan en Casper Boom u iets zeggen? Daarnaast is dit ook het team waarin Barry Schep (coach van Dalto 1) en Kim Cocu nog geregeld minuten maken, echter ontbraken zij vandaag. Dalto begon scherp aan de wedstrijd en schoot letterlijk uit de startblokken, er werden hoge percentages behaald en Blauw Wit werd omvergeblazen. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Rhodé die met een enkelblessure in de eerste helft het veld moest verlaten. De wedstrijd werd gewonnen met ruime cijfers: 18-32. Dit was gelijk de laatste competitiewedstrijd van 2019, een goede afsluiting dus. Het was tijd voor de kerstvakantie, al hebben wij zeker niet stilgezeten deze vakantie.

Drie oefenwedstrijden stonden er op het programma in de kerstvakantie, één tegen het China van Ben Crum en twee tegen het Portugese NC Benfica. De wedstrijd tegen China werd gespeeld met twee vakken van Dalto 3 en 1 vak van Dalto 4. Er werden vier kwarten gespeeld en toen de scheidsrechter affloot stond er een score op het bord in het voordeel van Dalto. Wat die score precies was weten we helaas niet exact meer. Vervolgens mocht een gemixt Dalto-team aantreden tegen Benfica, het eerste deel werd 15-12 en kon Benfica blijven aanhaken met hun basisspelers. Daarna werden deze basisspelers gewisseld en kon Dalto redelijk makkelijk uitlopen. De laatste zaterdag van de vakantie mochten we toen nog een keer aantreden tegen Benfica in een wedstrijd die bestond uit drie helften. De eerste helft ging tussen spelers van Dalto 3 en Dalto 4. Vervolgens mocht Dalto 3 aantreden tegen Benfica, deze helft eindigde in een gelijkspel. De laatste helft ging tussen Benfica en Dalto 4 en werd in het voordeel van Dalto 4 beslist. Al met al waren het leuke, sportieve wedstrijden en waren de oliebollen er alvast weer afgetraind.

20191228 oefenwedstrijd Dalto - Benfica

De week voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van 2020 werd er alweer hard getraind. Zaterdag 11 januari 2020 was het dan tijd voor de wedstrijd Dalto/Zhimble 3 – Groen Geel 3, voorafgaand aan deze wedstrijd bezette Dalto de eerste plaats in de poule (7 punten) en Groen Geel de vijfde plaatse (4 punten). Ondanks het verschil in plaats op de ranglijst lag het puntenaantal nog best dicht bij elkaar. Wilden we mee blijven doen om de bovenste plekken (en misschien wel het kampioenschap) dan was het zaak om te winnen.

De wedstrijd begon met Elmer, Thijs, Rhodé en Linde in de aanval en Aryan, Arie, Anouk en Lotte in de verdediging. Jorrit stond vandaag reserve samen met Dide, Eline en Milo. Suus was de afgelopen week ziek geweest maar voelde zich vandaag weer goed genoeg om ons te komen aanmoedigen en heeft voor het gemak van het schrijven van dit verslag de stand bijgehouden, dank je Suus ;).

We begonnen de wedstrijd goed, een vrije bal van Thijs en een schot van Linde resulteerde in een snelle voorsprong. Groen Geel deed iets terug, waarna ook Anouk haar eerste doelpunt kon noteren, 3-1. Daarna stokte de wedstrijd aan beide kanten en waren er over en weer veel slordige passes. De coach van Groen Geel vroeg dan ook snel een time-out aan en eigenlijk zei hij wat wij ook moesten horen: “Ze kunnen op dit moment niet eens een bal gooien en vangen…”. Helaas was dit waar, die slordigheden moesten eruit, dan zouden wij hier zeker gaan winnen vandaag. De time-out pakte goed uit, voor ons dan, en werd omgezet in een 9-1 voorsprong door goals van Thijs, Linde, Aryan, Arie en Rhodé. Leuk om te benoemen was dat de schotklok geregeld te horen was in Hoenderdaal door het goede verdedigende werk van beide vakken. Uiteindelijk gingen we de rust in met een ruime voorsprong van 19-6. Negentien goals en maar zes tegen, dan doe je het natuurlijk super goed. Voor rust konden alle basisspelers hun naam dan ook op het scorebord laten noteren.

In de rust werd vooral besproken dat we goed bezig waren, en benoemde Leen dat hij het knap vond dat we uitstraling toonden. We hadden namelijk weinig publiek, het was stil en de zaal was niet versierd, maar wij straalden uit dat we ervoor gingen en wilden winnen vandaag. Jorrit grapte nog dat hij, als we de 40 doelpunten zouden halen, zou trakteren op een meter bier of chocomelk, dus daar gingen we natuurlijk voor.

In de rust had de coach van Groen Geel blijkbaar tegen de spelers gezegd dat alles nog mogelijk was. De spelers van Groen Geel liepen dan ook een beetje lachend het veld in, het geloof bij hun was allang verdwenen.

Na rust begonnen me met twee doelpunten van onze kant. Daarna werden we verdedigend toch wat slordig en kregen we vier doelpunten op rij tegen, vooral rondom de korf verloren we scherpte. In de stand bleef het de rest van de tweede helft redelijk gelijk opgaan wat uiteindelijk resulteerde in een score van 11-11 in de tweede helft en een eindstand van 30-17. Helaas niet de 40 gehaald, wellicht komt dit later in het seizoen nog. Dide, Eline en Milo bedankt voor het reserve zitten.

Aanstaande zaterdag spelen wij (wederom) thuis om 17.30 tegen Mid-Fryslân 2. Noordelijke tegenstanders zijn altijd lastig, wij hopen dan ook dat jullie ons allemaal aan komen moedigen!

Als laatste willen wij Jan nog even bedanken voor het maken van de foto’s die alleen gepubliceerd zouden worden als er een verslag zouden komen, dus hierbij. Bedankt jan.

Linde