Verslag en foto’s Dalto/Zhimble 3 – Heerenveen 2

20191130 Dalto/Zhimble 3 - Heerenveen 2

Dalto/Zhimble 3 begint het zaalseizoen goed

Na een stroeve start op het veld, wordt steeds duidelijker dat Dalto 3 een ploeg is om rekening mee te houden. Ten opzichte van vorig seizoen, moesten er zeven nieuwe spelers ingepast worden. Linde, Rhodé en Elmer bleven over van de ploeg die vorig seizoen promoveerde naar de Reserve Hoofdklasse op het veld. Jorrit, Aryan, Thijs, Arie, Anouk, Lotte en Suzanne mogen nu ook wekelijks hun kunsten vertonen in Dalto 3. Aan het einde van de eerste veldperiode werd al zichtbaar dat de spelers elkaar steeds beter begonnen te vinden. PKC 3 en Fiks 2 werden thuis aan de zegekar gebonden, nadat er eerder al thuis van SKF 2 werd gewonnen.

Dalto 3 hoopt in de zaal mee te doen om de bovenste plekken in de Reserve Overgangsklasse. De start van de zaalcompetitie was sterk, door in Groningen grote delen van de wedstrijd te heersen. Aanvallend werd er nog niet scherp genoeg geschoten, maar door de verdedigende druk kwam Nic. niet verder dan 16 goals.
Zaterdag was korfbalclub Heerenveen de tegenstander. Op de trainingen werd er hard en scherp getraind om ons aanvalsspel te verbeteren om elke wedstrijd rond de 25 goals uit te komen.

Verdedigend is Dalto 3 in staat om de tegenstander hun wil op te leggen. Ook zaterdag was te zien dat Heerenveen het hier moeilijk mee had, de schotklok was namelijk regelmatig te horen.

Aanvallend was Dalto 3 over meerdere schijven gevaarlijk. Steeds beter kwamen alle spelers in positie om hun kansen te nemen en af te ronden. Jorrit en Suzanne schoten vandaag de eerste helft met scherp. Dat resulteerde in een ruime 17-9 voorsprong. Het doel om minimaal 25 goals te maken is helaas net niet gehaald. Met 17 goals in de eerste helft, kan dat gerust gezien worden als een klein smetje op een verder prima wedstrijd.

Volgende week wacht Dos’46 3 thuis om 16:00 uur in Hoenderdaal. Zij wonnen, net als Dalto 3, hun beide wedstrijden. Wij hopen dat veel mensen ons aan komen moedigen!

Tot dan!

Elmer