Verslag en foto’s DSC B1 – Dalto/A.L.P. Flex B1

DSC B1 - Dalto/A.L.P.Flex B1

De afgelopen week werd er natuurlijk onwijs veel geregeld voor de B1. De bus zou eerder komen en ouders kwamen massaal naar Eindhoven. Heerlijk, niks is mooier dan om in zo’n ambiance een potje te spelen.

Thuis speelde de B1 een fantastische 1e helft en een dramatische 2e helft. Dus er lagen genoeg mogelijkheden!

Met het inschieten, de bespreking en het warmlopen zag ik alleen maar gespannen koppies. Iedereen leek te verkrampen, wij benadrukten alleen maar dat je juist van zulke wedstrijden moet genieten met een grote glimlach. We hoefden niet, maar mochten natuurlijk wel!

De wedstrijd begint, de tijd deed het niet. Dus DSC had een aanval gehad en mag die opnieuw gaan spelen. Achteraf wel opvallend hoe er met de tijd om is gegaan, maar dat houden we verder maar voor onszelf. We begonnen heel matig aan de wedstrijd, kwamen 4-0 achter. De spanning was nog steeds te zien op de koppies. Kris maakt eindelijk het verlossende eerste doelpunt. Jannick zien we ondertussen als een beest staan te rebounden. Knap om op zo’n moment je beste wedstrijd van het seizoen te spelen. Hij heerste echt enorm onder de korf en als die dan achter word verdedigd en gelijk de bal binnen schiet zie ik hem nog meer groeien in de wedstrijd. Justin, Carel, Ellen en Joni hebben het moeilijk. Ze komen niet onder de druk vandaan, blijven heel ver van de korf en staan absoluut niet goed te schieten. We brengen Twan daar snel, iets duidelijker, rebounds pakken en binnenkant verzorgen zoals Twan dat als de beste kan.
We gaan rusten met een 7-5 achterstand….

Verdedigend natuurlijk uitstekend, aanvallend niet. Vijf goals maken is niet wat we van de B1 gewend zijn. We hopen dat ondertussen het ijs is gebroken en de B1 een weergaloze 2e helft kan gaan spelen….

De 2e helft, DSC maakt het eerste doelpunt, maar daarna gaan we knokken. Knokken voor elke bal, doelpunten worden gevierd en het geloof komt weer iets terug. Maar we blijven slecht schieten, staan met weinig vertrouwen te schieten. Twan maakt een mooie doorloopbal, Carel schiet uiteindelijk achter de korf raak en we komen gelijk. Ruth, speelde ook een prima pot en schiet ons voor het eerst op voorsprong. DSC maakt gelijk. Reneé, viel uitstekend in, verzorgde samen met Ellen de rebound en zo kwamen we via Kris weer op voorsprong. Op dat moment waren we helaas niet zo gelukkig met de scheidsrechter, het hielp ons allemaal nét niet. DSC B1 nam een time out, het was nog vijf minuten dus alles was mogelijk. We kunnen op twee verschil komen, maar Kris z’n schot draait eruit. DSC maakt gelijk en zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

De 2e helft zagen we de B1 knokken, de vechtlust die we de 1e helft misten, was er wel in de 2e helft. Dat is iets waar we mee verder kunnen, maar met de spanning in zulke wedstrijden moeten we andere omgaan.

Zaterdag spelen we uit bij ZKV, een tegenstander die we van het veld kennen en van de tien extra minuten waar we voor terug moesten komen.. De tijd is nog niet bekend, dus meer informatie volgt later.

Barbara