Verslag en foto’s seizoenstart Dalto/Klaverblad Verzekeringen A4

Dit jaar begon met een succesvol veldseizoen waarbij we ongeslagen kampioen werden. De broek begon zwaar te worden van de 12 punten in de zak en dus werd het tijd voor het zaalseizoen waarbij iedereen weer op nul punten begon. We werden geplaatst in een poule met gelijke tegenstanders als op het veld. Die conclusie werd vrij snel getrokken omdat twee van de drie tegenstanders uit onze veldpoule eveneens in onze zaalpoule geplaatst waren. Daardoor wisten we dat niet de tegenstanders, maar het eigen team de grootste tegenstander zou worden. Zodoende gingen we met een opgetogen gevoel de zaalcompetitie in.

De eerste wedstrijd tegen Spirit A2 leek op een spannende wedstrijd uit te draaien, aangezien de doelpunten gedurende de eerste helft relatief gelijk verdeeld werden. De ruststand: een 10-8 voorsprong.
De tweede helft werd de hoop op een spannende wedstrijd echter al snel met de grond gelijk gemaakt. Douwe die in de eerste helft al fungeerde als een doelpuntenmachine en verdedigend blok raasde door en met de hulp van de eveneens als doelpuntenmachine fungerende Nick en een verdedigend sterke A4 werd de wedstrijd al snel beslist in het voordeel van onze geweldige club, Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Het eindresultaat: een daverende 25-12

Na het eerste succes op onbekend terrein, werd het tijdens de tweede wedstrijd tijd om ons te bewijzen op bekend terrein, onze eigen sporthal. We hadden de eer om Gemini A1 te ontgroenen met hun eerste officiële zaalwedstrijd dit seizoen.

De wedstrijd ging aan het begin gelijk op, elk doelpunt van ons werd beantwoord met een doelpunt van Gemini. Tycho leverde de eerste helft een groot aandeel in de doelpunten aan onze zijde (5) en al met al eindigde de eerste helft met een 9-9 op het scorebord. Tot nu toe was het voor het publiek een vermakelijke wedstrijd, de spelers en de coaches kregen daarentegen te leiden onder spanningen van een hoog niveau.
Aan het begin van de tweede helft kantelde het geheel en kwam Gemini aan de leiding. Wij volgden gestaag maar wisten het roer niet om te gooien, met dit scoreverloop leek deze wedstrijd uit te draaien op een fiasco. Toch hadden de coaches nog een troef achter de hand: Roemer. Als een rots in de branding werd hij ingebracht en het hele team leek daar vreemd genoeg weer bakken met energie door te krijgen. Het spel versnelde en met de nodige moeite wisten wij het heft weer in eigen hand te krijgen. Verdedigend werd het sterk neergezet en dat bood aanvallend de mogelijkheid de opgelopen schade weer weg te werken. Dit resulteerde in een 15-13 winst. Zwaarbevochten maar zeker niet onverdiend.

De volgende taak is om aankomende zaterdag op bezoek bij Animo A2 om 14:00 uur onze reeks van overwinningen te vervolgen, op papier onze moeilijkste tegenstander tot nu toe, dus dat belooft een spektakel te worden waarbij iedereen van harte welkom is.

Mocht Animo nou iets te ver rijden zijn, dan zijn jullie ook van harte welkom bij onze eerstvolgende thuiswedstrijd op 21 december om 13:15 uur. Dan staat Spirit A2 op het programma!

Verslag en foto’s Pieter Kl.