Verslag Groen Geel A1 – Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1

Het was een zonnige zaterdagmiddag in Wormer tegen Groen Geel, waarin Dalto A1 zijn kunsten weer mocht vertonen. De wedstrijdvoorbereiding was een beetje anders doordat de wedstrijd vóór ons uitliep. We begonnen daardoor ongeveer een half uur later.

De wedstrijd startte met een passfout aan de kant van Groen Geel en we profiteerden hiervan, door gelijk de voorsprong te pakken. Groen Geel maakte snel gelijk en zo ging de eerste helft gelijk op. Er werden een paar tactische wisselingen uitgevoerd, maar het lukte ons niet om een gat te maken. Zo gingen we met een 9-10 voorsprong de rust in.

In de rust werd gezegd wat wij ook voelden, het zat erin om er een groter gat van te maken en Groen Geel te breken. Zo begonnen we vol goede moed aan de tweede helft, we begonnen met een lange aanval met veel rebounds en goede kansen maar de bal viel niet, en zo kwam het gat van twee er niet. Groen Geel had ook last van een doelpuntendroogte en zo er werd een kleine tien minuten niet gescoord. Toen scoorde Groen Geel en kregen ze de overhand, door telkens eerder dan ons te scoren waardoor wij in de achtervolging moesten.  We kregen niet meer de grip op ons eigen aanvalsspel en dit resulteerde in een moeizame tweede helft. Als er dan ook nog meerdere strafworpen worden gemist, weet je dat het heel lastig wordt. We bleven er echter wel voor gaan, maar de bal ging er gewoon niet meer in. Toen het 16-13 werd, met nog een paar minuten te gaan en weer een gemiste stip, was het klaar.

Dalto A1 verloor onnodig in Wormer en vindt zichzelf op een vierde plaats met één punt achterstand op de nummer 1,2 en 3. Volgende week mogen we weer in eigen huis laten zien hoe goed we echt zijn! We hopen jullie allemaal te zien tegen KZ om 12.30 uur.

Kris