Verslag KZ A1 – Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1, 18-19

Voor het eerst sinds de zaal hadden we weer een volledig team. We gingen dus ook vol vertrouwen richting KZ.

Opstelling:
Aanval: Justin, Kris, Manoek en Fleur;
Verdediging: Thijs G., Twan, Lotte en Linde.

De eerste helft van de wedstrijd was helaas niet echt interessant. Vooral veel domme passes en niet goed op orde in de verdediging. Hierdoor stonden we telkens 4/5 punten achter. Gelukkig werd ons spel steeds beter zeker in de laatste minuten van de wedstrijd.Ik zal de laatste tien minuten van de wedstrijd even samenvatten.
15-10 achter, er moest iets gebeuren wilden we deze wedstrijd nog winnen.
We kwamen terug in de wedstrijd en de punten vielen eindelijk.
Voor het eerst in de wedstrijd kwamen we op gelijke hoogte met KZ, het werd 16-16 door doelpunten van Thijs R, Justin en ……

Nog maar vijf minuten te gaan. Door een blessure moest Twan plaats maken voor Kris. We kregen twee doelpunten tegen, 18-16, nog vier minuten op de klok. Gelukkig was daar Thijs R. weer, die ons op gelijke hoogte bracht. Nog 1,5 minuut, 18-18, één goede onverwachte aangeef van Fleur, één goed schot van Justin, en voor het eerst in deze wedstrijd staan we voor, 18-19. Nog even goed verdedigen en toen werd er afgefloten. De punten gingen mee naar Driebergen.

Door deze winst hebben we het weer in eigen hand. Als we volgende week van TOP A1 winnen, hebben we 8 juni de beslissende wedstrijd tegen DOS’46 A1. We moeten dan thuis van ze winnen met vijf punten verschil. We gaan de uitdaging aan, maar het zal niet makkelijk worden.

Manoek