Verslag KZ A1 – Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Afgelopen zaterdag stond het ongeslagen KZ op het programma. We wisten van tevoren dat het een zware en fysieke wedstrijd zou gaan worden. Gelukkig hadden we ons hier goed op voorbereid dankzij de uitgebreide analyse van Fred;)) Het was aardig fris in Koog aan de Zaan en de ‘heerlijke’ chocoladegeur van de fabriek in de buurt was ( helaas ) ook weer aanwezig. We lieten ons hier echter niet door afleiden en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

KZ begon sterk aan de wedstrijd. Binnen een mum van tijd stonden ze 4-0 voor. Een paar minuten later stond het 6-2, we hadden nog geen grip op de wedstrijd. Dankzij een stip voor Mirte en een kleine kans van Joël werd het later 10-7 en kwamen we steeds dichterbij.
Verdedigend kregen we steeds meer grip op hun spel en werd het voor hen moeilijker om tot scoren te komen. Dit was voor ons de kans om het gat te dichten. Helaas lukte het ons niet helemaal, maar we mogen zeker trots zijn op hoe we de eerste helft gespeeld hebben!

Met een stand van 11-7 gingen we rusten. De wedstrijd was nog niet gespeeld. In de rust werd besproken dat we moesten letten op hun kansen rond de korf, ze speelden namelijk de hele tijd hetzelfde spelletje. Door deze kansen eruit te halen zouden we het hun flink lastig kunnen maken om tot scoren te komen. Aanvallend moesten we zakelijk gaan spelen. De juiste personen uitspelen en lange aanvallen draaien. Er was nog niks gespeeld!

Meteen na rust gooide Justin de 11-8 binnen. Een goed begin! Helaas bleef KZ meescoren waardoor we het gat niet kleiner konden maken. Na het eerste kwartier van de tweede helft ging het bergafwaarts voor ons. De kansen werden niet afgemaakt en KZ bleef scoren. Hierdoor werd het verschil steeds groter en werd het voor ons steeds lastiger om nog terug te komen. De spelers uit de A2 kregen ook nog speelminuten. Nordin scoorde meteen zijn eerste schot en Twan pikte ook nog een goaltje mee. Helaas was dit te weinig om nog te kunnen winnen. De wedstrijd eindigde met een stand van 23-18 op het scorebord. Toch kunnen we positief terugkijken op deze wedstrijd. We hebben lang weerstand geboden en enorm ons best gedaan.

Volgende week staat KCC A1 op het programma. We spelen om 13:30 uur uit bij KCC en gaan ervoor zorgen dat de punten weer mee naar Driebergen komen!

Anne en Fenna