Verslag Nic. 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1

Wat een ritje Groningen allemaal niet betekent

Zaterdag 17 september een uitwedstrijd tegen Nic. op het programma. Het in 1920 opgerichte Nic. dankt zijn naam aan de uitvinder van het korfbal in Nederland Nico Broekhuysen. Hij ontdekte het spelletje in Zweden en bracht het, met de nodige wijzigingen in het spel, naar Nederland.

Een ritje naar Groningen betekent met belegde broodjes, drinken en andere versnaperingen 2 uur in de auto zitten om het vlaggenschip van de vereniging te aanschouwen.

Aldaar aangekomen kon het bakje koffie genoten worden in de gezellige kantine terwijl buiten de regen gestaag naar beneden kwam.

Dan de wedstrijd: Nic. wilde graag na de nederlaag van vorige week iets recht zetten maar had niet gerekend op de dadendrang van Dalto. Tussen de buien door startte Dalto goed door er snel de 0-1 in te prikken.

Wat volgde was een aantrekkelijke wedstrijd voor het oog van de vele, natte, toeschouwers.

Een gelijk opgaand scoreverloop waarbij Dalto er wel in slaagde om met 10-11 de rust te bereiken.

Na rust bleef Nic. scorend goed volgen maar trok Dalto toch aan het spreekwoordelijke langste eind door meer te scoren dan de tegenstander. Een wijs man zei eens: “Als je er meer scoort dan je tegen krijgt win je”. Dat was deze wedstrijd zeker het geval. De terechte eindstand van 17-21 werd dan ook bereikt. 

Na de wedstrijd werd er een warme douche genomen en na een drankje kon de lange weg naar huis weer worden begonnen. En hoe lekker dat de punten in de achterbak mee naar huis werden genomen.

Volgende wedstrijd is zaterdag 24 september tegen Wageningen, aanvang 15.30 uur Sportpark De Woerd in Driebergen. Komt allen!

Pieter Keuning