Verslag PKC/SWKGroep A1 – Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Na een pijnlijke wedstrijd tegen KZ, werden de messen geslepen voor een spannende pot tegen PKC. We wilden en konden winnen, alleen moesten we dit wel nog waar maken.

Het eerste doelpunt was voor ons. Dit ging via een goed afgemaakt vrije bal van Kris. Hierna werd het wedstrijdbeeld eigenlijk vrij snel duidelijk. PKC liep uit naar een voorsprong van drie of vier doelpunten. Dit gat konden wij niet meer dichten. Dit kwam omdat wij onze kansen alweer niet goed benutten. We schoten niet om te scoren, terwijl PKC dit wel deed. We gingen rusten met een stand van 11-7. Er was eigenlijk nog niet veel aan de hand en terugkomen was zeker mogelijk. Maar daar was wel één ding voor nodig: schieten om te scoren.

Weer was het eerste doelpunt voor ons. Na een goede actie naar binnen van Mirte, leverde dit ons een stip op die Justin goed benutte. Hierna bleven we wel op de negen doelpunten hangen. PKC bleef scoren en liep uit tot een voorsprong van 19-9. Bij een stand van 21-11 met nog tien minuten te spelen, kwamen we eindelijk los. In die tien minuten hebben we het gat verkleind van tien naar vijf. Zelfs mijn dame keek voor een moment angstig naar het scorebord. Helaas kwam onze inhaalrace te laat, en floot de scheids af met een stand van 22-17 op het scorebord.

De wedstrijd had veel dieptepunten, onze messen waren duidelijk nog niet scherp genoeg 😉 Maar vooral de laatste tien minuten moeten we meenemen naar volgende week. Dan staat namelijk Fortuna thuis op het programma. Dit belooft een mooie pot te worden en is het zeker waard om naar te komen kijken. We zien u graag om 16:05 uur in Hoenderdaal. Tot dan!

Anne en Fenna