Verslag ZKV 3 – Dalto/Paul Brink Advies 5

Paul Brink Advies, sponsor Dalto

Chinees getint Dalto/Paul Brink Advies 5 ontneemt ZKV ongeslagen status

Afgelopen zaterdag trad Dalto 5 aan tegen de ongeslagen koploper ZKV. Eerder dit seizoen hadden de Zaanstedelingen na een spannende wedstrijd de punten mee naar huis genomen (20-21). Dalto 5 was erop gebrand om een einde te maken aan de ongeslagen reeks van ZKV.

In de eerste helft nam Dalto een 3-6 voorsprong die nog voor rust werd weggewerkt door ZKV. De 7-7 ruststand was typerend voor de wedstrijd: weinig goals, geen hoogstaand korfbal en twee ploegen die het elkaar erg lastig maakten. Soms op het randje, soms eroverheen. Dat leidde tot een grimmige sfeer in en rondom het veld, iets wat uiteindelijk in het voordeel van Dalto zou uitpakken.

In de eerste helft lag het aanvallende probleem duidelijk in één vak. Het inbrengen van Jammy in de rust had echter direct resultaat. Haar eerste schot was direct een goal. ZKV stelde de verdediging vervolgens in op het uitschakelen van onze Chinese topschutter, hetgeen resulteerde in meer ruimte voor de andere aanvallers die daar gretig van profiteerden.

Vanaf de 12-12 brak er een tumultueuze eindfase aan. Drie time-outs in een tijdsbestek van tien minuten, zeven wissels aan de kant van Dalto en ZKV dat alle registers opentrok om nog iets te forceren. Toen Ivey, onze andere Chinese versterking, kort voor tijd op de voor haar karakteristieke wijze de korf wist te vinden, leek de wedstrijd in het voordeel van Dalto beslecht te worden. De voorsprong bleek maar van korte duur toen ZKV in de daarop volgende aanval direct counterde: 16-16.

De laatste minuut was al ver gevorderd toen Dalto de hoop op een overwinning zag vervliegen door een verdedigende rebound van ZKV. De scheids besloot echter, in lijn met de wedstrijd, anders en kende een strafworp toe aan Dalto. Gelukkig stond bij Dalto de juiste man op de juiste plek. Ondanks de commotie in de sporthal verzilverde Aryan dit buitenkansje waarmee hij Dalto 5 de overwinning bezorgde.

Door de tactische zetten van Kees, vier goals van Ivey en Jammy in de tweede helft en de koelbloedigheid van Aryan, wist Dalto 5 een einde te maken aan de ongeslagen reeks van ZKV. Dalto 5 ging aan de haal met de overwinning, een overwinning die door het verloop van de wedstrijd erg lekker voelde.

Patrick

20190304, Stand Dalto/Paul Brink Advies 5