Verslagen Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Wedstrijdverslag eerste twee veldwedstrijden A1

Nadat we in de zaal de play-offs nipt aan ons voorbij zagen gaan, was het weer tijd om het o zo koude veld op te zoeken. Na een aantal rustige weken waarin een paar oefenwedstrijden werden afgewerkt, stond iets meer dan een week geleden de eerste competitiewedstrijd weer op het programma.

We mochten gelijk aantreden op bezoek bij onze grote vrienden uit Bennekom. Het was voor de vierde keer dit seizoen dat we tegen DVO speelden en aangezien we tot dusverre slechts 1 punt wisten te behalen tegen de Bennekommers, werd het tijd om ook een keer van hen te winnen.

We begonnen de wedstrijd zonder een afwezige Fleur en een zieke Mirte, waardoor Ruth in de basis mocht starten.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op tot 3-3, daarna liepen wij uit naar 3-7 waardoor DVO zich genoodzaakt voelde om een time-out te nemen. Na de time-out was het DVO dat het initiatief nam en de stand gelijk wist te brengen tot 10-10. Net voor rust wisten wij toch een gaatje van twee punten te slaan, waardoor we toch iets comfortabeler de kleedkamer in konden gaan.

Na rust was het DVO dat de stand al snel gelijk wist te trekken tot 13-13. Hierna brak een fase aan waarin het weer bijna vaker omsloeg dan er doelpunten gescoord werden. Met name de harde hagel was erg fijn om in de spelen, maar goed, binnen vijf minuten scheen de zon alweer. Ondertussen had DVO bij 15-14 de eerste voorsprong sinds de beginfase weer te pakken. Daarna was het stuivertje wisselen tot de 19-19 met nog drie minuten te spelen. DVO wist de eindfase helaas slimmer uit te spelen en bepaalde de eindstand op 21-19.

Zo zijn we er op een pijnlijke manier achter gekomen dat 55 van de 60 minuten goed spelen, niet voldoende hoeft te zijn om een wedstrijd te winnen. Een schande is het echter niet, want DVO is niet voor niets de verliezend finalist van de zaalfinale.

Een week later stond een andere bekende tegenstander op het programma, Unitas. Tegen Unitas wisten we de eerdere drie ontmoetingen redelijk eenvoudig te winnen. Van tevoren verwachtten we dan ook dat we de twee punten wel in Driebergen konden houden.

Niets was echter minder waar. In de beginfase wisten we het gat in de korf maar zelden te vinden en was er maar weinig energie te vinden op het veld. Hierdoor was het Unitas dat zich in de gehele eerste helft aan de goede kant van de score bevond. Bij het rustsignaal stond er dan ook een spectaculaire 4-7 op het scorebord.

Gelukkig hadden we allemaal begrepen dat vier keer scoren in 30 minuten wel erg weinig was. Binnen een kleine tien minuten in de tweede helft was onze score al verdubbeld en stonden we voor het eerst in de wedstrijd voor, 8-7. Terwijl Fenna lachend elke bal boven iedereen vandaan wist te plukken wisten we onze voorsprong uit te breiden naar 11-8. Vanaf dit moment kabbelde de wedstrijd een beetje voort tot een eindstand van 14-11 bij het laatste fluitsignaal.

Ik hoop u allemaal langs het veld te zien aankomende zaterdag om 12:25 uur, als wij aantreden tegen Groen-Geel. Dan zullen wij ons best doen om er een iets leukere wedstrijd van te maken dan afgelopen zaterdag.

Thijs G