Verslagen Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - LDODK A1

Een goede seizoenstart voor Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Of dit de juiste manier is om de start te benoemen weten we niet maar vier punten uit twee wedstrijden is altijd lekker.

24 november: AVO-Dalto
Op het veld begonnen we uit tegen AVO en in de zaal herhaalde dit zich, de kansen dat dit plaatsvindt zijn erg klein net zoals het verschil in doelpunten.
AVO begon de wedstrijd goed en schoot met scherp aan de vrouwelijke kant. De verdedigende tactiek zou perfect zijn tegen deze tegenstander, maar als er iemand is die een klein gaatje laat vallen, kan het helemaal mis gaan. Dit gebeurde ook en we kwamen op een kleine achterstand. Het ging verdedigend steeds beter en het leek wel alsof Justin en Kris konden communiceren via hun ogen want het overnemen ging steeds beter. Ook aanvallend ging het steeds beter omdat AVO steeds gaatjes liet vallen. Net voor rust kwamen we terug en we gingen zelfs met een voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft begonnen we gelijk erg sterk en kwamen we zelfs acht punten voor te staan. In zo’n situatie is het belangrijk om te tonen dat je er acht voor komt om vervolgens door te drukken. Het komt altijd voor dat je een goal tegen krijgt of dat je de bal een keer niet aanraakt in een aanval, je moet dan beseffen dat je rol tijdens die aanval anders is dan een andere aanval. Balen of domme keuzes maken is één van de valkuilen waar je op dat moment in kan vallen, en dat gebeurde ook. AVO kwam steeds dichterbij en kwamen tot twee punten verschil. In de slot minuten kreeg AVO weer een strafworp mee (geheel terecht) en kwam tot één verschil. Een goed plan en de juiste uitvoering zorgden voor het laatste pushje richting de overwinning.

Uitslag 24-25

1 december: Dalto-LDODK
De tegenstander van onze A2 op het veld.
De wedstrijd begon slecht aan beide kanten, weinig goals zorgden voor een saai begin.
Onze verdedigende tactiek werkte wederom erg goed tegen LDO, de “spitsen” werden uitgeschakeld en ze konden niet in hun eigen spel komen, maar door de vele strafworpen konden ze wel gewoon bij blijven.
Bij rust stonden we één goal achter maar het voelde als een veel grotere achterstand, afspraken werden niet nagekomen, het vertrouwen in elkaar was er niet. Een aantal herenwissels, die bijna niemand kon bijhouden, zorgde voor wat nieuwe krachten in beide teams. We kwamen terug in de wedstrijd door goed verdedigend werk met als hoofdkracht Kris. Met een 22-22 stand kregen we de bal nog één keer in de aanval. Met een mooie scherpe actie met een prachtige afronding maakte Kris de 23-22 en was de wedstrijd klaar.
Vier punten uit twee wedstrijden met een doelsaldo van +2, effectief is het wel maar of het goed is voor onze zenuwen weet ik niet zo zeker.

8 december: Dalto-SKF 16:00 uur
Kom jij ons aanmoedigen? (kijken op eigen risico)

Thijs R