Verslag Tessa en foto’s Oost-Arnhem – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

20181222 Oost-Arnhem - Dalto/Klaveblad Verzekeringen

De laatste wedstrijd in 2018

Met de belangrijke winst tegen AW/DTV in het achterhoofd werd er goed getraind. De wedstrijd tegen OA werd goed voorbereid en we gingen met een goed gevoel richting Arnhem. Oost-Arnhem had net zoveel punten gehaald als Dalto en de spelers wisten dat ze aan de bak moesten.

Er zaten deze wedstrijd weer wat oude bekenden op de bank. Zo ging Jorrit mee als assistent van Herman, het tweede moest namelijk in Groningen spelen, en Fred zat op de bank als fysio.

Het eerste schot en het tweede schot van Oost-Arnhem waren meteen raak, beide van precies hetzelfde plekje, 2-0. Rene met een korte kans bracht de stand terug naar 2-1 en de volgende aanval kreeg Lotte een stip mee (hij zat eigenlijk al). Rene benutte de stip 2-2. Rudo met een doorloopbal bracht de stand op 2-3 en een stip tegen is de 3-3. Een schot tegen 4-3 en Mathijs die een stip mee krijgt 4-4.

Twee schoten tegen en de stand is 6-4. Lotte met een korte kans brengt de stand op 6-5 en Mathijs met een vrije bal 6-6. Paula met een doorloopbal 6-7 en een kort schot tegen 7-7. Een vrije bal en een doorloopbal tegen 9-7. Een schot van Paula 9-8 en Rudo die een stip mee krijgt 9-9 gemaakt door Maarten.  Rene van afstand 9-10 en weer een schot tegen 10-10.

Pia krijgt een stip mee, Maarten 10-11 en Pia met een omdraaibal 10-12.Een schot tegen is de 11-12 en een vrije bal van Mathijs en een vrije bal van Rudo brengen de stad op 11-14. Rudo met een afstandsschot 11-15, een goal tegen en Mathijs met een afstandsschot 12-16. Een doorloopbal tegen en weer een afstandsschot van Rudo, 13-17. Mathijs met een afstandsschot en Lotte met een buzzerbeater brengen de ruststand op een 13-19.

Een wisselende eerste helft waarbij de score gelijk op ging en er toch voor rust een gat geslagen werd. Belangrijk om de tweede helft scherp te beginnen en de score uit te breiden.

En zo gezegd; Paula met een kort schot, Rudo met een afstandsschot, Mathijs met een afstandsschot, Rene met een schot, Maarten met een schot, Rudo met een schot en zo is de stand vijf minuten na rust 13- 25. Reden voor Oost-Arnhem om een time out te nemen. Vlak na de time-out staat Pia op de enkel van haar dame. Jaleesa en Lies maken op dit moment hun eerste minuten in de zaal voor Dalto 1 en helaas moet Pia het veld verlaten.

Lies houdt netjes de bal binnen waardoor Rene in de aanval een schot kan scoren. Lotte wordt van vak gewisseld en ook Oost Arnhem gaat spelers wisselen. Jaleesa scoort ook haar eerste schot en zo is de stand 13-27 na zes minuten spelen.

Een doelpunt tegen en daarna een afstandsschot van Maarten. Een afstandsschot van Mathijs zorgt voor de 14-29. Hierna volgen nog 16 rommelige minuten.

Joran en Dico maken ook nog hun minuten en Dico komt ook nog op het scoreformulier.

Oost Arnhem scoort in de eindfase wat meer en de eindstand is uiteindelijk 25-33.

Na de wedstrijd kregen we bericht uit Groningen dat ook Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 gewonnen heeft, 20-32. Daar speelde Manoek in de basis en ook Linde en Thijs v.d. Griendt waren mee. Laatstgenoemde maakte in 15 minuten vijf doelpunten. Erg knap en bedankt dat jullie mee waren.

Met weer vier punten op zak hadden we een gezellige pizza-avond bij Dico en Dide. Daarna gingen we de stad in en werd het een zeer gezellig avond.

Op donderdag 3 januari gaan we de eerste oliebollen er weer af trainen in Hoenderdaal en op dinsdag 8 januari spelen we een oefenwedstrijd tegen De Meervogels in de KNVB-hal. Het 2e zal om 20.00 uur starten met gelijk daarna het 1e.

Tot in het nieuwe jaar,
Tessa


Oost-Arnhem – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Het duel tussen Dalto en Oost-Arnhem was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. De ploegen deelden een derde plek met elkaar en Rohda, dus een overwinning zou cruciaal kunnen blijken.

Lees verder op korfbal.nl.