Wat vindt de jury ervan?

Misschien minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk: de jurytafel

De scheidsrechter valt altijd wel op tijdens de wedstrijd. Het S-team van Dalto bestaat echter niet alleen uit scheidsrechters, maar voor een groot deel ook uit jurytafelleden. Bij elke wedstrijd met schotklok is er altijd een jurytafel met een voorzitter, tijdwaarnemer en schotklokker. En wat de jury ervan vindt, is minstens zo belangrijk als wat de scheidsrechter in het veld beslist!

We hebben bij Dalto zeven teams die met schotklok spelen (Dalto 1, 2, 3, 4, A1, A2 én B1) en dat is veel. We zijn dan ook blij dat we een groot aantal nieuwe jurytafelleden hebben mogen verwelkomen de afgelopen tijd: Dide van Eck, Wendy Kroes, Fernand Lith, Yzaäk Jacobi, Eugenie Schaafsma, Marc Bijlsma, André van Huisstede, Ed van Moolenbroek en Roelof Gort. Welkom bij het S-team!

Daarnaast gaan Ed van Moolenbroek en Heidi de Kam binnenkort ook de schotklok doen en zijn Irene Stam en Chris Fokker sinds dit seizoen gediplomeerd juryvoorzitter. Heel fijn! Als juryvoorzitter moet je namelijk een ‘opleiding’ doen die één avond duurt.

Jurytafel Dalto

Chris als juryvoorzitter tijdens een wedstrijd bij Dalto, samen met Bert en Sijtske.

En tot slot nog goed nieuws van onze eigen Rosemarie die sinds een jaar als juryvoorzitter optreedt bij de wedstrijden in de Hoofdklasse. Zij maakt binnenkort haar opwachting in de Korfbal League bij de wedstrijd LDODK – DVO op zaterdag 1 februari en wordt daarmee de eerste vrouwelijke juryvoorzitter in de League. Gefeliciteerd Rosemarie, een mooie prestatie!

“Geen ervaring als speler maakt het makkelijker achter de jurytafel. Je laat je namelijk niet afleiden door beslissingen die de scheidsrechter neemt. De interpretatie ligt daar en niet bij jou.”

Jurytafel Dalto

Rosemarie als juryvoorzitter tijdens een wedstrijd bij Dalto, samen met Bert en Heidi.

Wil je ook eens ervaren hoe het is achter de jurytafel. Spreek vooral Rosemarie even aan, ze is vaak in de hal te vinden!

Namens de Arbitragecommissie

Robin


Meer informatie en nieuwsberichten vind je op de arbitragepagina.