Volgend seizoen: het puzzelen begint

Nog zo’n zes competitieronden te gaan en heerlijk voorjaarsweer. En toch zijn we nu al bezig met volgend seizoen. Het KNKV presenteerde eerder deze week de indeling voor de volgende zaalcompetitie, je kunt ‘m hier vinden www.knkv.nl/competitie/Indelingen/18-19. En binnen Dalto zijn we al volop bezig met het werven van trainer/coaches, plannen van zaalruimte en de teamindeling. Met dit en een aantal volgende artikelen praten we je bij.

Zaaltekort

Zoals je weet kwamen we dit seizoen in de knel door het gebrek aan zaalruimte. Maar er is  goed nieuws: in het volgende seizoen hebben we twee trainingsavonden in de KNVB-hal in Zeist. Natuurlijk zou uitbreiding in Hoenderdaal gemakkelijker zijn, maar dat is gewoon geen optie. Bij het trainingsrooster zullen we een zo eerlijk mogelijke verdeling proberen te maken, het kan goed zijn dat één van de twee trainingen van jouw team in Zeist zal zijn. Ook qua wedstrijden is het nijpend. Onze planner Jos is nu aan het rekenen, het zou kunnen zijn dat een aantal wedstrijden niet in Hoenderdaal gespeeld kan worden. Dat heeft te maken met de groei van onze club, maar ook met het feit dat er volgend seizoen maar liefst zeven teams met schotklok spelen. Die wedstrijden duren vanzelfsprekend langer. Tja, hoe gaan we dat oplossen?

Teamindeling

Nog een lastige puzzel: de teamindeling. Bij de senioren hebben we te maken met een fors vrouwentekort. Een mannenteam is natuurlijk geen optie, maar hoe delen we het overschot aan mannen dan wel in? Bij de B-jeugd daarentegen is er een tekort aan mannen. Zucht …. De seniorenindeling is sowieso niet eenvoudig. De ledenvergadering van juni vorig jaar was duidelijk: we moeten streven naar een tweede selectie met spelers die nét Dalto 1 en 2 niet halen. Dit seizoen is dat niet gelukt, alleen Dalto 3 traint twee keer per week. En hoe gaan we om met vriendenteams? We zijn blij met deze teams, maar het mag natuurlijk niet zo zijn dat ze een ‘prop’ in de doorstroom vormen. Voorbeeld: dit seizoen was er voor de laatste afvaller van Dalto 3 in geen enkel team plaats. Dat kan natuurlijk niet. Als beleidsgroep kijken we naar het belang van alle spelers, dat is soms zoeken naar de juiste balans. Het zal nog zeker een aantal weken vragen voordat de indeling in hoofdlijnen bekend is. Heb je in de tussentijd tips, laat het ons weten. Bijvoorbeeld als je dames weet die bij Dalto zouden willen spelen….

Henry Valk,
Beleidsgroep Technische Zaken