Voorbereiding Dalto/Zhimble D1 afgerond

Klaar voor de competitie

De laatste twee weken van de vakantie stonden alweer in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De acht spelers van Dalto D1 hadden een kort maar intensief programma met drie oefenwedstrijden. Maar ja, in de vakantie de voorbereiding starten betekent ook dat spelers op vakantie kunnen zijn. Zo ook bij de D1. Daarom trainden de eerste week, naast vier spelers van de D1 ook spelers uit de C2, D2 en E1 mee. Zo waren er toch elke training en wedstrijd acht spelers. De trainingen werden geleid door Ivo en Edwin, de wedstrijden helaas zonder Ivo.

Zoals gebruikelijk werd er geoefend tegen DeetosSnel. Zij waren nog aan het selecteren, maar wij bijna helemaal op oorlogssterkte. Dalto D1 trad aan met vier eigen spelers (Kim, Sterre, Douwe en Yari), Benthe uit de C2 en Jaël, Ian en Thijmen uit de D2. De laatste minuten maakte Bram uit de E1 ook nog zijn debuut in Dalto D1. De tegenstand van DeetosSnel was minder dan verwacht en met een mooie 10-6 overwinning was de kop er af.

Op woensdag werd geoefend tegen Nova D1, de ploeg van Lotte Keuning. Leuk om tegen een team te spelen van een nieuw Dalto-lid. Nova gaf goed partij maar ook zij kwamen te kort tegen Dalto D1, waar Fjodor ondertussen weer terug was van vakantie. Fes was ook terug, maar helaas geblesseerd. Kim, Sterre, Douwe, Fjodor en Yari aangevuld met Benthe, Jaël en Thijmen wonnen met 13-8.

Zaterdag reisden dezelfde acht spelers naar SKF. Daar waren we getuigen van de officiële seizoensaftrap en presentatie van de selectie. Het felle verdedigen van SKF D1 leverde een moeilijke wedstrijd op voor de D1, maar na een achterstand van 6-4 bij rust eindigden we de wedstrijd met 9-9. Waarbij, in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden, meerdere damesgoals vielen aan Dalto kant.

Een prima voorbereiding van een nog niet compleet team. Komende woensdag hopen we op de eerste complete training, met ook Fiep en Merel en ook trainster Mieke. Daarna op naar de eerste krachtmeting tegen en bij DVO D1 op zaterdag 7 september. Ik heb er zin in!

Edwin

Zhimble, sponsor Dalto