Vrijwilligers in het zonnetje!

Michelle en Bente - Daltosite

Michelle en Bente tijdens de jeugd-instuif.

Deze keer staan Michelle van de Wilt en Bente Rodenburg als vrijwilligers in het zonnetje. Zij waren de drijvende kracht achter de georganiseerde jeugdactiviteiten afgelopen voorjaar. Met als grootste succes de jeugdinstuif van 5 mei jongstleden waaraan maar liefst meer dan 100 kinderen deelnamen. Jeugd met een grote glimlach op hun gezicht omdat zij weer met vriendjes en vriendinnetjes konden sporten!

Hoe was het voor jullie om afgelopen periode meerdere jeugdactiviteiten te organiseren waaronder als grote klapper de instuif op 5 mei?

We waren al bezig met de Kangoeroes en hadden de mogelijkheid om een keer groot uit te pakken. Dat was op 5 mei. We waren al blij dat wij weer op het veld konden trainen en 5 mei was een mooi alternatief voor het schoolkorfbaltoernooi dat niet doorging.

Hoe zijn de jeugdactiviteiten georganiseerd? Was het lastig om hulp te krijgen?

We hebben de activiteiten met hulp van de JC georganiseerd. Bente en ik (Michelle) hebben meer alles achter de schermen en de organisatie geregeld. We hebben hulp gekregen van de JC via Marleen Brouwer en voor de PR van Ben Mansvelder. De JC heeft geholpen om trainers en jeugdleden te zoeken die konden helpen bij de spelletjes.

Alles bij elkaar hadden we zeker 35 jeugdleden en een paar ouders die meehielpen.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Bente: Ik zit het in laatste jaar van mijn studie voeding en diëtetiek. Mijn laatste stage is achter de rug en ik ben mijn scriptie aan het afronden. In mijn vrije tijd doe ik aan fitness.

Michelle: Ik volg een traineeship financiële dienstverlening en heb net bij Klaverblad Verzekeringen mijn periode afgesloten. Op het moment ben ik nog bezig met het behalen van verschillende certificaten.

Hoe zijn jullie betrokken geraakt bij Dalto?

Beiden zijn we via onze broers en familie gaan korfballen. Bente: Mijn vader speelde korfbal en mijn moeder was actief in het bestuur.

Als jong kind gingen wij al mee naar het korfbalveld.  Eerst via de basisschool, door deelname aan het schoolkorfbaltoernooi.

Wat doen jullie als vrijwilliger en wat houdt het in ?

Bente: Ik zit in de activiteitencommissie en val soms in bij de Kangoeroes.

Michelle: Ik ben actief bij de Kangoeroes en in de activiteiten- en jeugdcommissie. Geleidelijk aan zijn wij ons meer gaan bezig houden met ledenwerving. Voor volgend seizoen hebben we al weer leuke ideeën!

Hebben jullie zelf korfbalervaring?

Wij spelen allebei in Dalto 5 en we hebben dus van jongs af aan gekorfbald.

Wat vindt je leuk als vrijwilliger?

Michelle: Het is vooral leuk om met een hechte vriendengroep dingen te organiseren. En om te merken dat een activiteit goed geregeld is en dat je het voor elkaar gekregen hebt. Het is leuk om met jonge mensen een steentje bij te kunnen dragen.

Beiden: Het is leuk om dingen te organiseren die wij zelf als jeugdlid ook gekend hebben en waar we nog op terugkijken en enthousiast over zijn. Dit willen wij ook organiseren voor jonge kinderen, want die zijn belangrijk voor de club.

Waarom zijn vrijwilligers belangrijk?

Goed voorbeeld doet volgen. Als iedereen een beetje doet, dan kan er veel gedaan worden. Het geeft een gevoel van saamhorigheid en gezamenlijkheid.

Wat heb je afgelopen jaar het meest gemist?

De zaterdagmiddag op het veld in de zon. Na afloop van de wedstrijd iets drinken en andere spelers, toeschouwers spreken. De gezelligheid op het veld die uniek is.

Wat vond je het meest bijzonder afgelopen jaar?

Bente: De Dalto-Olympics. Er werd fanatiek door veel mensen meegedaan en we hadden op deze manier toch contact met elkaar.

Michelle: Dat de jeugd weer kon spelen en op het veld was. En met 5 mei de saamhorigheid en de blije gezichten.

De grote billboards door heel Driebergen waren heel mooi en eigenlijk voor ons een verrassing dat dit mogelijk was. Heel gaaf om te zien.

Dat zou een mooie vraag zijn voor een volgende Daltolympics? Op welke plekken hingen de billboards in Driebergen?

Ja, bevestigen beiden lachend…

Wat is belangrijk voor vrijwilligers?

Michelle: De voldoening, de energie die je krijgt als je ziet wat iets oplevert.

Bente: De blijdschap van de kinderen. De hulp en strakke organisatie samen met de JC. En na de instuif alle complimenten die we kregen en dat we gezien worden.

Heeft de instuif van 5 mei al nieuwe jeugdleden opgeleverd?

Afgelopen keren waren er 15 Kangoeroes waar er eerder acht waren. In totaal hebben afgelopen weken 15 niet-leden meegetraind. Al bij de instuif riepen kinderen: wij komen zeker nog een keer meedoen!

We hebben ouders ook nog gemaild en zullen dat aan het begin van het seizoen ook nog doen.

Op naar de volgende activiteit, wij hebben er zin in!

Dalto Klasse!