We zijn er weer!

Even wat minder, maar dan toch. . .

Dalto/Fysiotherapie Driebergen-C1 -Synergo-C1

Iris met een doelpoging in de wedstrijd Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 – Synergo C1

‘We zijn er weer!’, dat is hoe ik afgelopen zaterdag in de rust de bespreking kon openen. De afgelopen twee wedstrijden tegen DVO (uit; 6-11) en Synergo (thuis; 10-14) waren namelijk niet zo best…

Maar eerst nog even kort de wedstrijd tegen SKF in Veenendaal. Ik was er zelf niet bij, maar kon vanuit de Limburgse heuvels de wedstrijd wel volgen via een spannende ‘appstream’ en achteraf kon ik de beelden terugkijken. De eerste helft was niet zo goed en met rust stond het 5-3, op zich niet slecht tegen de nummer twee uit de poule. De tweede helft was beter en de laatste acht minuten werd er niet meer gescoord, jawel, bij een stand van 8-8. Iris (Klep) had zich deze wedstrijd uitstekend gehouden aan onze ‘geheime opdracht’… 😉

Een week later tegen DVO was het spel niet eens zo heel slecht en zag je echt wel dat we ons als team ontwikkeld hebben, maar het ontbrak aan de energie (ja… het was warm). De tweede helft konden we dat wel opbrengen en we zagen ook direct resultaat. Door de vele ballen die we onderschepten, kwam de aanval ook beter in het spel. Daardoor konden we de tweede helft gelijkspelen, maar dat was natuurlijk niet voldoende.

Vorige week woensdag hadden we een doordeweekse competitiewedstrijd tegen Synergo. Helaas zonder Floor, want zij werd dinsdag geopereerd en kwam woensdagmiddag weer terug uit het ziekenhuis. ’s Middags ging ik even langs voor een cadeautje en was ze nog wel wat moe, vrijdag en zaterdag rolde ze alweer over het veld. Zo kennen we haar!

We begonnen de wedstrijd erg slecht: weinig rebounds, veel passfouten, weinig aansluiting in het aanvalsspel, individuele verdedigende fouten en meer van dat. Gelukkig pakten we het net voor rust toch nog goed op, waardoor we de bespreking in konden met een 4-6 stand. Na de rust ging het echter niet beter en ik pakte niet mijn beste time-out van het seizoen, het had allemaal geen zin. Een kleine opleving nog, maar toen was het gat met Synergo al te groot.

Achteraf miste ik Cedric nogal, want ik wist echt niet wat ik moest zeggen in de nabespreking. Niemand wist dat overigens. Zo zonde dat je twee van dit soort wedstrijden speelt, terwijl je net daarvoor hebt laten zien hoe goed we als team kunnen zijn. Als we achteraf terugkijken, was het schoolkorfbaltoernooi voor de wedstrijd niet ideaal. Bijna alle C1’ers hielpen daarbij mee en waren al vanaf het middaguur bezig. We hadden namelijk ongeveer evenveel kansen als Synergo, maar de scherpte ontbrak. Zonde.

Afgelopen zaterdag moesten er tegen Oranje Wit punten gepakt worden. Vlak voor de wedstrijd kwam ik Benno tegen: ‘Klaar ervoor?’. Ik schudde ‘nee’; Iris (Klep) niet fit, Iris (van Lunteren) ’s ochtends schouder verrekt, Jonas gapend in de bespreking, Julia afwezig, Floor niet inzetbaar en Jesper niet fit. Dan kan het twee kanten opgaan zei ik: ‘Of het wordt helemaal niets, of het wordt alsnog fantastisch…’. Gelukkig werd het dat laatste!

Oranje Wit startte zeer scherp en nam een goede voorsprong. In een opwelling nam ik na vijf minuten bij een stand van 0-2 een time-out; dit patroon herkende ik van de vorige twee wedstrijden. Geen paniek, die twee punten kunnen we makkelijk goedmaken in de resterende twintig minuten. Hoewel Oranje Wit in eerste instantie nog het overwicht had, was ons spel meer dan prima en zo stonden we met rust slechts één puntje achter. ‘We zijn er weer!’

Op de een of andere manier was de energie, het fanatisme en plezier weer helemaal terug! En dat maakte de tweede helft duidelijk het verschil, eigenlijk precies het omgekeerde als de wedstrijden tegen DVO en Synergo. Genieten! Zelfs de ‘veterstriktruc’ van Jonas en mij werkte veel beter dan de laatste keer in de zaal, hoewel een oplettende vader het toch wel was opgevallen… 😉

Uiteindelijk wisten bijna alle spelers te scoren, viel Nicole uitstekend in en scoorde Jasmijn in de laatste drieënhalve minuut die ze mocht invallen een kort schot, feest compleet (16-9)!

Resten nog twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Vriendenschaar en aanstaande zaterdag tegen DSC!

Robin

Fysiotherapie Driebergen sponsor Dalto C1