We mogen weer . . .

Hoera, de jongste jeugd mag weer voorzichtig starten met korfballen in clubverband.

Wie de persconferentie van onze minister-president Rutte gisteravond heeft gevolgd weet dat sporten in teamverband vanaf 28 april voor kinderen tot 12 jaar toegestaan is. Voor de jeugd van 12 tot 18 jaar zijn er mogelijkheden, waarbij anderhalve meter afstand moet worden gewaarborgd.

Morgenavond vergadert het bestuur en zullen we bespreken hoe we langzaamaan het korfballen en andere vormen van sportief bewegen voor de F- tot en met de D-jeugd en de Kangoeroes mogelijk kunnen maken. Daarbij laten we ons adviseren door de Jeugd Technische Commissie en de Jeugd Activiteiten Commissie. Ook verwachten we vanuit de KNKV het nodige aan berichtgeving. Uiteraard zal Dalto alle corona-adviezen over veilig met elkaar omgaan in acht nemen en bewaken.

Zodra we meer zicht hebben, over hoe we het één en ander bij Dalto op een verantwoorde manier kunnen organiseren, laten we dat weten.

Tot slot: jammer genoeg geldt dit goede nieuws nog niet voor al onze leden. Maar niet te veel getreurd, want de Daltolympics zijn nog volop aan de gang. Dus je vervelen hoeft niet.

Het Bestuur