Wedstrijdschema Pilotevenement bij Dalto

De wedstrijden op veld 1 worden live gestreamd.

Ga daarvoor naar ons YouTubekanaal, youtu.be/go2cQYfiEo0

20210424 Wedstrijdschema Junioren Pilot Dalto


20210420 AD Pilot

Korfbalclub Dalto houdt komend zaterdag op verzoek van korfbalverbond KNKV een pilotevenement voor acht juniorenteams die in Driebergen een toernooi spelen. Alles is erop gericht om het toegangssysteem voor evenementen te testen.

Namens Dalto is René van Hove, lid van de technische commissie, belast met de organisatie waaraan ook een groep van twintig clubvrijwilligers meedoet. “Het is redelijk kort dag, vertelt Van Hove. “Het KNKV kwam onlangs met het verzoek. We moeten vooral duidelijk krijgen hoe we alles het beste in de praktijk kunnen brengen voor spelers en coaches. Wij moeten zorgen voor de juiste informatie en dat de teams compleet zijn.”

Het grote doel van pilotevenementen, die door het hele land worden georganiseerd om mensen coronaproof een evenement te laten bezoeken, is het testen van het toegangssysteem. Van Hove: “Werkt de app wel goed? Is het wel veilig en niet fraudegevoelig? Wij moeten zorgen dat spelers en coaches die aan het toernooi meedoen worden getest. Bij een negatieve test krijgen ze toegang. Onze vrijwilligers krijgen een verzoek om zich te laten testen, maar zijn daartoe niet verplicht, omdat ze geen onderdeel zijn van de pilot.”

Alles draait om goede communicatie, zowel met het korfbalverbond dat het toernooi organiseert als de spelers en trainers. “En dan vooral om de timing van de communicatie. Ik kom zelf uit de evenementenbranche, maar juist omdat het zo kort dag is en alles nog in ontwikkeling is, is communicatie belangrijk.”

Uit de regio doen HKC uit Utrecht, Fiducia uit Vleuten en ESDO uit Kockengen mee. Dalto levert ook twee teams (A6 en A4).

Stan Bos