Wedstrijdverslag Dalto/BNApp.nl 1

Dalto/BNApp.nl wint op karakter van Rohda

Dalto/BNApp.nl – Rohda 19-21 ( rust 10-8)

Dalto/BNApp.nl begon afgelopen zaterdag aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Rohda. Voor beide ploegen een cruciaal duel. De winnaar blijft aanhaken bij de top en de verliezer zal voorlopig afhaken voor de plek die recht geeft op de kruisfinales. Dalto begon uitstekend door bijna uit iedere aanval te scoren. Toch was het Rohda dat het initiatief in de eerste helft naar zich toetrok en met een kleine voorsprong kon gaan rusten. Na rust was het de beurt aan Dalto dat in staat was de wedstrijd op karakter te kantelen en naar een voorsprong van 3 doelpunten kon uitlopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd door Dalto vakkundig uitgespeeld en werd de overwinning uitbundig gevierd. Na een paar ‘mindere’ wedstrijden liet Dalto zien dat het met de beleving in het team nog steeds goed zit.

Verslag: Kees den Ouden

De voorbereiding op deze wedstrijd verliep voor Dalto niet vlekkeloos. Zo hadden de coaches Jorrit Bergsma en Ben Verbree te maken met veel zieke en licht geblesseerde selectiespelers. Er kon niet getraind worden met de volledige selectiegroep. Daarnaast waren beide coaches niet tevreden over de aanvallende druk die beide vakken in de uitwedstrijd tegen Nic uit Groningen hadden laten zien. Dit alles bracht hen er toe om een wijziging in de basisopstelling aan te brengen. Hoewel Dalto als een komeet uit de startblokken schoot (de eerste schoten van Dico de Jager, Paula Bos en Remy Schulting waren allen raak), had Dalto moeite om aanvallend het spel te maken. Achteraf stelde Jorrit Bergsma dat de wijziging in de beginopstelling hier waarschijnlijk debet aan was geweest. Feit was dat Rohda het initiatief kon overnemen en kon uitlopen naar een voorsprong van 10-6. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Rohda 6 van deze 10 doelpunten kon scoren uit een vrije bal of strafworp. Het spel van Rohda was met name gericht op de actie ‘naar binnen’, waarmee ze erg succesvol waren. De scheidsrechter gaf Rohda (soms terecht, soms onterecht) veel vrije ballen en strafworpen, waarmee ze goed wisten om te gaan. Vlak voor rust brachten René Siedsma en Dico de Jager het verschil naar twee punten en gingen de ploegen rusten met een kleine voorsprong in het voordeel van Rohda (10-8).

Na rust stond er een ander Dalto binnen de lijnen. Gaandeweg de tweede helft was zichtbaar dat de beleving, die in de eerste helft ontbrak, terugkwam in de ploeg. Nadat Remy Schulting twee prachtige rebounds had gepakt, scoorde hij zelf met een afstandsschot de gelijkmaker (12-12). Na zes minuten spelen in de tweede helft was de wedstrijd weer in evenwicht en was alles nog mogelijk. Het was Danny Schulting (hij verving de afgelopen week geblesseerd geraakte Dico de Jager) die Dalto met een mooi afstandsschot na lange tijd weer op voorsprong zette. Dalto liep in deze fase van de wedstrijd uit naar een voorsprong van 17-14, door doelpunten van de broers Danny en Remy Schulting. Achteraf was Jorrit Bergsma over deze fase van de wedstrijd uitermate tevreden: “Van een achterstand van 10-6 terugkomen naar een voorsprong van 17-14 is echt klasse. Daar lag de kentering van de wedstrijd. Een compliment voor de ploeg.” Uiteindelijk speelde Dalto deze wedstrijd vakkundig uit, waarbij Paula Bos en Anouk Wezendonk een paar belangrijke verdedigende rebounds wisten te pakken, en won verdiend met 21-19.

Scores Dalto:
Dico de Jager (2), René Siedsma (5), Danny Schulting (3), Marlies Dingemans (1), Paula Bos (1), Remy Schulting (7), Maarten Groot Hulze (2), Anouk Wezendonk en Kaylee Alblas.