Verslag Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Foto’s toegevoegd.

Off-day Dalto/Klaverblad Verzekeringen tegen Die Haghe

Dalto - Die Haghe

Verslag door Johan de Groot

Dalto/Klaverblad Verzekeringen leed tegen Die Haghe opnieuw een gevoelige thuisnederlaag, het werd 21-25 na een ruststand van 11-13. Na drie overwinningen op rij haalde Dalto niet het niveau dat nodig is om wedstrijden  in de Hoofdklasse te winnen.  De malaise diende zich kort voor rust aan toen een voorsprong van 10-9 werd verspeeld. Na rust ging het nog moeizamer en kon Die Haghe een beslissende voorsprong van vijf doelpunten nemen. Dalto bleef aandringen, maar schoot niet goed genoeg om nog te kunnen hopen op een punt.  Een desillusie voor het team en voor de supporters. Alle hens aan dek dus voor de uitwedstrijd volgende week tegen TOP Arnemuiden.

In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op. De eerste aanvallen  waren van beide kanten niet succesvol, Paula noteerde vervolgens de 1-0. Die Haghe kwam echter op voorsprong, waarbij Mathijs bij de 1-2 in de rug gelopen werd. Dico antwoordde direct met de 2-2. De dames van Die Haghe kregen aan de andere kant te veel ruimte, waardoor de uitploeg kon weglopen naar 2-4. Het eerste aanvalsvak met Mathijs en Mark had het zichtbaar moeilijk om tot scoren te komen. Met name Dico zorgde er in de eerste helft voor dat Dalto het initiatief kon overnemen, hij scoorde zes velddoelpunten, waaronder een mooie one-hander voor de 8-7. Bij een stand van 10-10 deed zich een incident voor waarbij Mathijs met de elleboog opzettelijk tegen de grond werd gewerkt door zijn tegenstander (te zien op 36:30 in de opgenomen beelden). Dat had een rode kaart moeten zijn, maar de scheidsrechter greep niet in. Het lijkt een soort patroon te worden dat de tegenstanders van Dalto hun toevlucht nemen tot ruw spel en provocaties, en het is te hopen dat de spelers hiertegen in het vervolg beter in bescherming worden genomen. Maarten zag het vanaf de D-side met lede ogen aan, hij miste deze wedstrijd door een schorsing.

Wat het nog vervelender maakte is dat Dalto zich hierdoor uit zijn spel liet halen en veel kansen miste. Bij een stand van 10-11 was er opnieuw tegenslag. De hele zaal zag een stip voor Dalto toen een door Remy uitgespeelde heer bewust tegen Anouk aanliep die de bal in de aangeef had (kijk maar bij 41:20), maar de scheidsrechter floot niet.

Na de rust wilde Dalto natuurlijk graag de boel recht zetten, maar dat lukte niet, integendeel. Die Haghe kon zelfs weglopen naar 11-16, waarop de coaches van Dalto ingrepen. Marlies en Remy kwamen in de ploeg en Dico verhuisde naar het andere vak. Remy scoorde de 14-18, en Anouk bracht de spanning terug door via een mooie combinatie met Marlies van dichtbij te scoren, 15-18. Dat was het moment geweest om terug in de wedstrijd te komen, maar de schoten bleven telkens op de rand van de korf liggen, en Die Haghe liep uit naar 15-20. Adriaan nam een time-out, en Rudo kwam in de ploeg. Evenals Remy viel hij goed in, Rudo kwam nog drie keer tot scoren, maar Die Haghe schoot in deze fase zuiver en liep steeds weer weg. In de slotfase nam de onzuiverheid bij Dalto nog toe. Alleen Remy en Rudo wisten de korf nog te vinden, maar meer dan een 21-25 nederlaag zat er niet in.

Op die nederlaag was niets af te dingen, zo vond ook trainer Mariska Veldheer: “We hebben duidelijk onder ons kunnen gespeeld. Het eerste aanvalsvak liep niet vanavond, en we moeten leren om ons niet te laten aftroeven door provocaties. We misten Maarten wat dat betreft om de spirit er weer in te krijgen. Als het niet op de gewone manier lukt moet je een alternatief hebben, en dat hebben we niet laten zien. We hebben met z’n allen gefaald, en dat trekken we ons als staf ook aan.”

Scores Dalto:
Dico 7, Rudo 3, Remy 3, Pia 2, Mark 2, Rene 1, Anouk 1, Mathijs 1, Paula 1.


De wedstrijd is terug te kijken via ons kanaal op youtube.