Worldcup Beachkorfball tweede dag – kort verslag en veel foto’s

Na een kort en leuk feestje en een (te) korte nacht stonden we de tweede dag om 9.00 uur alweer in het zand. De aftrap was voor Nederland 2 die meteen een pittige tegenstander trof in België 1. Helaas werd er met 7-3 verloren, maar Nederland 1 zou toch wel winnen van België 2? Niet dus!!! We waren nog niet helemaal wakker, in tegenstelling tot de Belgen. Verloren met 10-6. Bij de volgende tegenstanders troffen we minder weerstand en werd er respectievelijk van Frankrijk 1 en 2 overtuigend gewonnen.

Eerste kruisfinale: Nederland 1 tegen België 1. Net als de eerste dag van het toernooi lukte het niet om van dit sterke en fysiek spelende team te winnen. Alle hoop was nu dus gevestigd op Nederland 2 in de tweede kruisfinale. Zou het lukken om België 2, waar Nederland 1 eerder op de dag van verloor, te winnen? Jazeker, deze bikkels haalden er alles uit en wonnen met de nodige tweepunters met 10-8! En dus finaleplaats!!

Eerst de strijd om plek 3 en 4, waar Nederland 1 nu wel wist te winnen van België 2 en zo derde is geworden met een bronzen medaille.

De finale werd op het hoofdveld gespeeld, met het Wilhelmus en veel publiek. En het was bloedstollend spannend! Een goede wedstrijd en het scheelde niet veel, maar de Belgen wonnen met 6-4 en zijn ongeslagen kampioen geworden. Zilveren medailles voor Nederland 2.

Zo kon moe maar voldaan en rozig van de zon de terugreis beginnen. Het was een topweekend voor zowel spelers als de meereizende ouders. En een mooi begin van de zomer!

Na afloop bleek dat er nog meer succes was behaald. Carel was topscorer van het U19 toernooi met 22 punten en Lotte was met 16 punten de scherpste dame.

Heidi & Carola

Meer uitslagen te zien op IKF World Cup 2019.

Foto’s: Carel sr